City wervelt langs Bacuna en Kongolo en bereikt magische grens

Als eerste club in de grootste vijf Europese competities heeft Manchester City de grens van honderd doelpunten doorbroken. Huddersfield Town was op eigen veld kansloos.

Huddersfield Town
0 - 3
Manchester City

Afgelopen maandag besloot Huddersfield Town manager David Wagner te ontslaan en zijn tijdelijke opvolger Mark Hudson besloot Juninho Bacuna en Terence Kongolo in de basis te zetten tegen City, dat zijn laatste vijf wedstrijden won. In het Kirklees Stadium begonnen de bezoekers ook ijzersterk. Binnen een kwartier hadden de bezoekers ook een strafschop moeten krijgen na een overtreding van Kongolo op Raheem Sterling, maar Andre Marriner liet doorspelen.

In de achttiende minuut was het wél raak toen een schot van Danilo via Christopher Schindler binnenviel. Misschien wel de lelijkste City-goal dit seizoen betekende de honderdste treffer van de club uit Manchester dit seizoen in alle competities.

In het eerste kwartier na rust gaf City nog even gas en liep het in een tijdsbestek van twee minuten uit naar een 3-0 voorsprong. Eerst was het Sterling die op aangeven van Sané, die randje buitenspel stond, de tweede goal namens de bezoekers binnenkopte. Kort daarna maakte Sané na voorbereidend werk van Sergio Agüero het derde doelpunt. Het was voor City sein gas terug te nemen, waardoor Huddersfield Town ontsnapte aan een vernedering.

Door de overwinning komt Manchester City op 56 punten uit 23 duels. Koploper Liverpool heeft nog altijd vier punten voorsprong op de ploeg van manager Pep Guardiola. Huddersfield Town blijft met elf punten hekkensluiter. De achterstand op de veilige zeventiende plaats bedraagt tien punten.