David Silva, de katalysator van het City-succes

Reacties

David Silva heeft maandag in het competitieduel van Manchester City met Wolverhampton Wanderers (3-0) een veelzeggende mijlpaal bereikt. Geen enkele speler van The Citizens speelde zoveel Premier League-wedstrijden als de Spaanse middenvelder.

David Silva, de katalysator van het City-succes

Met 267 duels op het hoogste niveau in Engeland overtreft hij doelman Joe Hart. Sinds zijn komst van Valencia in 2010 kwam Silva tot 77 assists en 54 doelpunten.

Betekenisvoller is de passage op de clubsite die het nieuws over de mijlpaal begeleidt. 'Silva heeft, meer dan elke andere speler, bijgedragen aan de revolutie van de speelstijl van Manchester City.'

Silva viert zijn eerste van drie Premier League-titels.
Silva viert zijn eerste van drie Premier League-titels.

Silva is al ruim acht jaar een sluimerende gigant in de Premier League. De 32-jarige creatieveling dicteert het tempo, onder Roberto Mancini, Manuel Pellegrini en Pep Guardiola. Zo is hij uitgegroeid tot een van de boegbeelden van het tijdperk waarin de Arabische City Football Group aan een internationale topclub bouwde, samen met Vincent Kompany.

Het verschil met Kompany is dat Silva nog altijd onomstreden is. De Spanjaard kwam dit seizoen al in 25 officiële duels in actie, waarin hij vijftien keer direct betrokken was bij een doelpunt.

Het is niet vanzelfsprekend dat Silva nog altijd week in week uit zijn kwaliteiten toont. Vorig seizoen leefde hij weken in onzekerheid over het lot van zijn veel te vroeg geboren zoontje. Silva vloog op en neer naar het ziekenhuis in Valencia, maar bleef spelen. Omdat de liefhebber in hem zo groot is.

Misschien is zijn mentaliteit nog wel het meest bijzondere, naast zijn begiftigde benen. 'Ik heb er geen woorden voor', verklaarde Guardiola maandag na afloop van de wedstrijd. 'Om deze cijfers neer te zetten moet je een ongelooflijke mentaliteit hebben en heel constant zijn. Dat is verre van makkelijk, dus hij verdient al mijn respect.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.