City voltooit routineklus en plaatst zich zonder problemen voor kwartfinale

Reacties

Manchester City heeft zich woensdagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Het verdedigde in het eigen Etihad Stadium een 5-0 voorsprong op Sporting Portugal. Die kwam nooit in gevaar.

City voltooit routineklus en plaatst zich zonder problemen voor kwartfinale
Manchester City
Manchester City
0 - 0
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Trainer Pep Guardiola had de zeldzame luxe het tweede achtste finale-duel een paar spelers te sparen. Zo bleef Kevin De Bruyne, die op scherp stond en bij een gele kaart een schorsing op zou lopen, op de bank. Ook Riyad Mahrez, de andere man in vorm bij The Citizens, mocht vanaf de kant toekijken. Voor de Portugezen was het vooral belangrijk niet opnieuw op de slachtbank te belanden.

Dat trainer Rúben Amorim voor een schier onmogelijke taak stond, bleek ook uit de statistieken. De laatste keer dat City een thuisduel met vijf doelpunten verschil verloor, was in 1982. Destijds won Liverpool op het oude Maine Road.

De eerste helft kroop voorbij. City hoefde niet, terwijl Sporting vooral het eigen zestienmetergebied dicht probeerde te metselen. In de buurt van het doel van doelman Ederson kwamen de Portugezen nauwelijks. De Engelse koploper liet ondertussen het balletje van voet naar voet gaan. Al kwam het niet tot veel meer gevaar dan een mislukte poging van Raheem Sterling.

Invloed Mahrez
In de tweede helft koos Guardiola ervoor om Mahrez een helft te gunnen. De Algerijn verving Bernardo Silva, die zijn benen omhoog mocht gaan leggen. Direct leek dat de wedstrijd open te breken. Een slalom van Mahrez, na een geweldige pass van de Oekraïner Oleksandr Zinchenko, belandde voor de voeten van Gabriel Jesus. Hij schoot raak. De VAR zag echter dat de Braziliaan millimeters buitenspel had gestaan en annuleerde de treffer.

Met de komst van Mahrez leek City het gaspedaal eindelijk te vinden. De aanvaller werd zelf na een uur in stelling gebracht door Fernandinho, maar miste. Ondertussen kwam voormalig Excelsior-speler Marcus Edwards namens Sporting in het elftal. Ook Guardiola vond het tijd om te wisselen. En hij kwam wel met een heel opmerkelijke keuze. Doelman Scott Carson kwam Ederson aflossen. Het was de tweede keer dat de routinier in actie kwam in de Champions League, bijna zeventien jaar na zijn debuut.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nota bene Carson kon zich ruim een kwartier onderscheiden. De doelman reageerde katachtig en kon een kans van Paulinho onschadelijk maken. Ook Mahrez was met een mooie dribbel nog gevaarlijk, net als verdediger John Stones dat was met het hoofd uit een hoekschop. Desondanks vonden beide ploegen het verder prima. Daardoor plaatste City zich met een doelpuntloos gelijkspel eenvoudig voor de kwartfinale. 

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.