City slaat hard terug naar FC Porto en wijst op 'racistisch verleden'

Reacties

Er is nog maar eens een hoofdstuk toegevoegd aan de publieke ruzie tussen Manchester City en FC Porto. Een woordvoerder van de Engelsen heeft in stevige bewoordingen gereageerd op een pikante brief van Porto die daags na de onderlinge ontmoeting werd gepubliceerd.

City slaat hard terug naar FC Porto en wijst op 'racistisch verleden'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Wat begon met gekibbel tussen manager Pep Guardiola en Porto-trainer Sérgio Conceição is inmiddels uitgemond in een wijdverbreide ruzie, die allang niet meer gaat om vermeende invloeden op de arbitrage. Na de wedstrijd (0-0) leek te storm te zijn gaan liggen, maar een nieuwsbrief van Porto bracht daar verandering in. Daarin werd onder meer uitgehaald naar City-speler Fernandinho en viel er te lezen dat 'geld veel bepaalt in het voetbal, maar dat je er nog altijd geen klasse mee kunt kopen'.

Het is echter een andere opvallende passage uit de brief die kwaad bloed zet in Manchester. Daarin wordt City-speler Bernardo Silva weggezet als 'iemand die internationaal bekendstaat als veroordeelde racist'. Vorig jaar werd Silva geschorst, nadat hij ploeggenoot Benjamin Mendy grappend had vergeleken met een donker stripfiguur.

Dat is volledig in het verkeerde keelgat geschoten bij Manchester City. 'De laatste keer dat we Porto troffen, ontkenden ze het overduidelijk racistische gedrag van hun eigen fans. Dat uitgerekend zij nu met zo'n statement komen is even verrassend als teleurstellend te noemen', spreekt een woordvoerder van The Citizens. In 2012 troffen beide clubs elkaar ook al. Het duel destijds werd ontsierd door racistische bejegeningen richting toenmalig City-spelers Mario Balotelli en Yaya Touré. Het kwam Porto op een boete van twintigduizend euro te staan.

Joleon Lescott schaart zich op Twitter achter zijn voormalige club. De Engelsman speelde aan het begin van het vorige decennium een paar jaar in Manchester en kan zich het incident nog maar al te goed voor de geest halen. Op het sociale medium schrijft hij dat men in Porto 'lijdt aan een selectief geheugen' en dat bericht heeft Manchester City op het eigen kanaal gedeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.