City met Balotelli verder om de FA Cup, droomdebuut Ba

Chelsea, Manchester City en Tottenham Hotspur hebben zich niet laten verrassen in de strijd om de FA Cup. In de derde ronde van het Engelse bekertoernooi wonnen de topclubs eenvoudig.

Manchester City - Watford 3-0Tegen Watford maakte City, met het Nederlandse talent Karim Rekik de hele wedstrijd op de bank, het zichzelf voor rust al gemakkelijk. De ploeg van manager Roberto Mancini ging met een voorsprong van 2-0 rusten. Na een klein half uur ramde Carlos Tévez een vrije trap van ruim twintig meter binnen. Op slag van rust verdubbelde Gareth Barry de voorsprong met een rake kopbal.

Watford - dat uitkomt in het Championship - gaf na rust niet op en probeerde nog iets te forceren, maar slaagde daar niet in. Bij City werd twintig minuten voor tijd Mario Balotelli nog ingebracht. De aanvaller, deze week veelvuldig in het nieuws na een worsteling met Mancini tijdens de training, scoorde niet. Debutant Marcos Lopes deed dat wel en bepaalde de eindstand op 3-0.

Tottenham Hotspur - Coventry City 3-0Op White Hart Lane was Tottenham al na 37 minuten klaar met Coventry, aangezien The Spurs op dat moment al met 3-0 leidden. Gareth Bale en Clint Dempsey waren de grote uitblinkers bij de club uit Londen. In de veertiende minuut kon Dempsey van dichtbij scoren uit een voorzet van Bale en in de 33ste minuut waren de rollen omgedraaid en scoorde Bale op aangeven van Dempsey.

Vier minuten daarna kopte Dempsey een voorzet van Bale tegen de touwen, waardoor de ploeg van manager André Villas-Boas het restant van de wedstrijd eenvoudig kon uitspelen. In de tweede helft hield League One-club Coventry de schade beperkt en bleek de ruststand ook de eindstand in Noord-Londen.

Southampton - Chelsea 1-5Na vier overwinningen op rij kwam er woensdagavond een einde aan de goede reeks, doordat de ploeg van manager Rafa Benítez op eigen veld onderuit ging tegen hekkensluiter Queens Park Rangers. Op bezoek bij Southampton leek het opnieuw mis te gaan toen Jay Rodriguez de thuisclub halverwege de eerste helft op voorsprong zette na een uitstekende pass van Jason Puncheon.

Maar nog voor rust had Chelsea de achterstand omgezet in een voorsprong. Demba Ba bekroonde zijn debuut in de 35ste minuut met de gelijkmaker en in blessuretijd van de eerste helft schoot Victor Moses de 1-2 binnen. Na rust kwamen de bezoekers niet meer in de problemen. Sterker nog, via Branislav Ivanovic, opnieuw Ba en een strafschop van Lampard werd het zelfs nog 1-5.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.