City mag dankzij Gabriel Jesus blijven dromen van vijf prijzen

Reacties

Manchester City staat in de finale van het toernooi om de FA Cup. De formatie van manager Pep Guardiola versloeg zaterdag Brighton & Hove Albion en wacht een eindstrijd tegen Watford of Wolverhampton Wanderers.

City mag dankzij Gabriel Jesus blijven dromen van vijf prijzen
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Bij City stond Benjamin Mendy weer eens in de basis. De Franse linksback wordt dit seizoen geteisterd door blessureleed, maar is nu weer fit. Guardiola koos verder voor de gebruikelijke namen op Wembley, waar de halve finale werd gespeeld. Aan de kant van Brighton startten Davy Pröpper en Alireza Jahanbakhsh. Jürgen Locadia begon op de bank.

Door de start van City leek het een doelpuntrijke avond te worden. Kevin De Bruyne bereikte na vier minuten vanaf de rechterkant met een afgemeten voorzet Gabriel Jesus, die met een snoekduik voor de openingstreffer zorgde. Daarna viel het aantal kansen echter tegen aan beide kanten en moest City nog blij zijn dat het de eerste helft met elf man eindigde. Kyle Walker gaf Jahanbakhsh een lichte kopstoot, maar na het bekijken van de beelden door de VAR werd er doorgespeeld.

Guardiola greep in de rust wel in en bracht Danilo voor Walker. Een grote kans voor City liet vervolgens even op zich wachten. Raheem Sterling waagde na ruim een uur een poging en stuitte op keeper Mathew Ryan, die het schot met twee handen uit zijn doel hield. Brighton kwam er aan de andere kant ook niet aan te pas. Reden voor manager Chris Hughton om Jahanbakhsh naar de kant te halen voor José Izquierdo. Ook daarna bleven de kansen uit, waardoor de 1-0 van Jesus de uitslag betekende. Locadia viel na 82 minuten nog wel in voor Yves Bissouma.

Vijf prijzen
City kan dit seizoen nog altijd vijf prijzen winnen. De ploeg pakte in het begin van het seizoen al de Engelse Community Shield en versloeg in februari Chelsea na strafschoppen in de finale van het League Cup-toernooi. The Citizens zijn ook nog in de race voor de landstitel en de Champions League. Dinsdag gaat City in de kwartfinale van de Champions League op bezoek bij Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.