City kan weer uitlopen op United: '350 miljoen uitgeven is niet genoeg'

Reacties

Manchester United verspeelde dinsdag in eigen huis punten tegen Burnley (2-2) en heeft nu al twaalf punten minder dan koploper Manchester City. Die enorme achterstand kan woensdag, wanneer City op bezoek gaat bij laagvlieger Newcastle United, ook nog eens nóg groter gaan worden.

City kan weer uitlopen op United: '350 miljoen uitgeven is niet genoeg'

Van enige spanning in de Engelse titelstrijd is al een tijdje geen sprake meer. City is heer en meester in de Premier League, heeft dit seizoen nog geen competitieduel verloren en laat zijn achtervolgers ver achter zich. José Mourinho beseft dat zijn ploeg op dit moment niet in de buurt komt van het dreamteam dat Pep Guardiola heeft gesmeed in het Etihad Stadium.

De pers vroeg zich na de remise met Burnley af of Mourinho zich daar niet voor schaamt. Dat blijkt niet het geval te zijn. 'Je hebt een grote club en je hebt een groot voetbalteam. Dat zijn twee verschillende dingen', zei Mourinho volgens The Guardian op zijn persconferentie. 'Wij zitten nu in ons tweede jaar, waarin we proberen een team dat niet bij de beste ploegen van de wereld hoort opnieuw op te bouwen.'

'Wanneer je praat over grote voetbalclubs, dan praat je over de geschiedenis van deze clubs', vervolgde Mourinho. 'Maar dat is niet het heden. Manchester City koopt vleugelverdedigers voor de prijs van spitsen.' Een aanwezige verslaggever wees Mourinho er na deze uitspraak op dat hij zelf ook al zo'n 300 miljoen pond (met de oude koers van de pond meegenomen in de berekening ongeveer 350 miljoen euro) heeft uitgegeven aan nieuwe spelers bij United.

Zo werd er vorig jaar meer dan honderd miljoen euro op tafel gelegd voor Paul Pogba, destijds een wereldrecord, en waren ook Romelu Lukaku (85 miljoen), Nemanja Matic (45 miljoen) en Henrikh Mkhitaryan (42 miljoen) peperdure aankopen van Mourinho.

De reactie van The Special One op de opmerking van de journalist was verrassend. 'Dat (350 miljoen euro voor de komst van nieuwe spelers, red) is niet genoeg', stelde Mourinho. 'En de prijs voor de grote clubs is natuurlijk ook anders dan de prijs die andere clubs moeten betalen voor spelers. Dus de grote, historische clubs worden normaal gesproken gestraft op de transfermarkt, vanwege hun rijke geschiedenis.' De verwachting is dat Mourinho zal gaan proberen om zijn selectie in januari verder te versterken.

Guardiola
Dat geldt overigens ook voor City, dat volgens de tabloids druk bezig is met de komst van Virgil van Dijk van Southampton. De aandacht van Guardiola ligt nu echter vooral op het uitduel met Newcastle, dat voor woensdagavond 20.45 uur Nederlandse tijd op het programma staat.

City is slechts drie overwinningen verwijderd van het record van negentien competitiezeges op rij. Dit record staat al op naam van Guardiola, maar dan bij Bayern München. 'Natuurlijk zal ons leven beter zijn als we morgen winnen', reageerde Guardiola. 'Maar het is niet zo dat ik niet kan slapen omdat ik aan dit record denk. Ik heb geen kans gehad om Newcastle aan het werk te zien tijdens de feestdagen, dus ik ga nog even met mijn staf zitten om te kijken hoe zij spelen.'

De aankopen van José Mourinho bij Manchester United:  
Paul Pogba  105 miljoen euro
Romelu Lukaku 85 miljoen euro
Nemanja Matic 45 miljoen euro
Henrikh Mkhitaryan 42 miljoen euro
Eric Bailly 38 miljoen euro
Victor Lindelöf 35 miljoen euro
   
Totaal: 350 miljoen euro
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.