Mourinho geïrriteerd door defensieve spel Burnley

Burnley sleepte dinsdag een punt uit het vuur op bezoek bij Manchester United en had zelfs lang zicht op een zege (2-2). United-manager José Mourinho vond zijn ploeg echter veel beter, hoewel de punten werden gedeeld.

'Ik begrijp niet hoe zij die vrije trap raak hebben kunnen schieten, want ze hebben 95 minuten lang verdedigd', zei Mourinho tegen de BBC over de rake knal van Steven Defour. 'In de jacht op doelpunten speelden wij een hele helft met maar een verdediger. We waren zo dominant, maar slechts twee goals is een triest aantal.'

'We hadden moeten winnen', vervolgde Mourinho. 'Ik word blij van de manier waarop het team heeft gespeeld en reageerde op de achterstand. Ze vochten de hele tweede helft, daar heb ik niets op aan te merken.'

Volgens de manager had United, net als afgelopen zaterdag tegen Leicester City (2-2), recht op meer. 'Wij verdienen het om deze wedstrijden te winnen. De tegenstander gaat twee keer naar onze goal en scoort twee keer. Wij spelen zo goed en met zo veel risico, dat we in beide wedstrijden recht hadden op een zege.'

Dyche
Burnley-manager Sean Dyche was juist verheugd met een punt. 'Ik ben trots op mijn team. We wisten dat we veel zouden moeten verdedigen. Na de openingstreffer leunden we niet achterover, maar gingen we voor nog een treffer. Dat valt te prijzen. Na rust waren zij veel dominanter, waardoor het alleen maar fijner is dat we een punt hebben gepakt.'