City gaat van Ederson duurste keeper ooit maken

Reacties

Manchester City staat op het punt om de komst van Ederson Moraes af te ronden. Zowel de BBC als Sky Sports meldt dat de doelman voor een bedrag van 45 miljoen pond, ruim 51,6 miljoen euro, wordt overgenomen van Benfica.

City gaat van Ederson duurste keeper ooit maken

Daarmee wordt de 23-jarige Braziliaanse goalie de duurste keeper aller tijden. Dat record is nu nog in handen van Gianluigi Buffon, voor wie Juventus in de zomer van 2001 44,9 miljoen pond overmaakte naar Parma.

Ederson maakte het afgelopen seizoen veel indruk onder de lat bij Benfica en liep na het winnen van de Portugese beker alvast vooruit op een transfer. 'Dit was waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd voor Benfica', zo gaf de sluitpost toe.

Bij Manchester City is door het transfervrije vertrek van Willy Caballero al ruimte gemaakt voor de komst van Ederson, die na Bernarno Silva de tweede grote aankoop is van de club met het oog op volgend seizoen. Ederson moet de concurrentie aangaan met Claudio Bravo, die in zijn eerste seizoen niet aan de hoge verwachtingen kon voldoen in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.