City Football Group verovert de wereld: ook China is afgevinkt

Reacties

De Chinese derdeklasser Sichuan Jiuniu FC is in handen gekomen van de City Football Group. Het moederbedrijf van Manchester City maakt woensdag wereldkundig dat het samen met twee partners eigenaar is geworden van de club. Sichuan Jiuniu is de zevende vereniging die onder de vlag van de City Football Group komt.

City Football Group verovert de wereld: ook China is afgevinkt

City Football Group kwam in 2014 van de grond en staat onder leiding van sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan. Manchester City, dat toen al jaren in eigendom was van de sjeik, kwam direct als belangrijkste club binnen. In de jaren erna volgden New York City FC, Melbourne City FC. Yokohama F. Marinos uit Japan, Club Atlético Torque uit Uruguay en het Spaanse Girona.

Bij sommige van de clubs heeft de City Football Group een minderheidsbelang en geen volledige zeggenschap. Bij Yokohama F. Marinos bezit de groep bijvoorbeeld 'maar' twintig procent van de aandelen en bij Girona is het aandeel beperkt tot 44,3 procent. 

Nu breidt de groep zijn portfolio dus uit met Sichuan Jiuniu FC. De club werd opgericht in 2006 en speelt zijn wedstrijden op het derde niveau in China. De selectie bestaat louter uit Chinese voetballers en wordt gecoacht door de Kroaat Dario Dabac. Het nieuwe seizoen begint in maart.

De clubs van de City Football Group:

Algemeen directeur Ferran Soriano geeft aan blij te zijn met de aankoop van Sichuan Jiuniu. 'Dit is een heel spannend, nieuw hoofdstuk voor de City Football Group. China vormt een heel belangrijke markt waar we ons al langer op focussen. We heten Sichuan Jiuniu FC van harte welkom en geloven sterk in de toekomst van het voetbal in China.'

De City Football Group doet de aankoop samen met UBTECH, een bedrijf dat gespecialiseerd is in robotica en zijn hoofdkwartier in China heeft. De andere betrokken partij is investeerder China Sports Capital. De bedoeling van de City Football Group is om op ieder continent een club in handen te hebben met het woord 'City' in de clubnaam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.