City-feest nog wat groter: Ederson uitgeroepen tot Doelman van het Jaar

Reacties

Ederson Moraes is maandagavond uitgeroepen tot The Best FIFA Men's Goalkeeper 2023. De doelman van Manchester City won afgelopen jaar de treble en troeft Yassine Bounou en Thibaut Courtois af. Ederson volgt Emiliano Martínez op, die de onderscheiding in 2022 kreeg.

City-feest nog wat groter: Ederson uitgeroepen tot Doelman van het Jaar
© Pro Shots

In november 2023 werden de genomineerden voor de diverse categorieën bekendgemaakt, in december bleven er drie personen over en maandag in Londen kwamen de winnaars uit de bus. Ederson was samen met Bounou en Courtois genomineerd voor de beste doelman van 2023. Een internationale jury, bestaande uit bondscoaches, aanvoerders van nationale ploegen, voetbaljournalisten en fans heeft besloten dat Ederson de beste doelman van het afgelopen kalenderjaar was.

Ederson won vorig seizoen met Manchester City de Premier League. Daarin kreeg City samen met Newcastle United de minste tegendoelpunten (33). In totaal hield Ederson elf keer zijn doel schoon. Daarnaast won hij met City ook de FA Cup en de Champions League. In totaal hield Ederson zeven keer de nul in de elf CL-wedstrijden die hij speelde.

Zodoende verslaat Ederson zijn concurrenten Courtois en Bounou. Bounou haalde met Marokko de halve finale van het WK en hij won met Sevilla de Europa League. De doelman staat inmiddels onder contract bij Al-Hilal. Courtois kende een sterk jaar bij Real Madrid, maar moest zich tevredenstellen met alleen winst van de Copa del Rey in 2023.

Courtois
Eerder op de avond werd City-manager Pep Guardiola verkozen tot beste trainer en werd duidelijk dat City ook een flinke afvaardiging heeft in het wereldelftal. Opmerkelijk genoeg werd in die FIFA FIFPRO Men's World 11 wel een andere doelman gekozen. Daar kreeg Courtois namelijk wel de voorkeur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

Ederson


Geboortedatum:
17 augustus 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Osasco
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
Manchester City
Nationaal team:
Brazilië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.