City en United houden elkaar negentig minuten in de tang

Reacties

Hoewel de Manchester-derby van zondag qua kapitaal op het veld de duurste ooit was, zorgden al die supersterren niet voor vuurwerk. Manchester United-manager Louis van Gaal zag hoe zijn ploeg op Old Trafford op 0-0 bleef steken tegen aartsrivaal Manchester City.

City en United houden elkaar negentig minuten in de tang

Nooit stonden er in de altijd beladen derby zoveel transfermiljoenen op het veld. Memphis Depay en Daley Blind moesten bij de aftrap genoegen nemen met een plek in de dug-out, terwijl City-manager Manuel Pellegrini verdediger Vincent Kompany weer in ere hersteld had.

Hoofdwond
Waar het publiek er eens goed voor ging zitten, schotelden de Engelse grootmachten de fans maar weinig moois voor. Grote kansen vielen er nauwelijks te noteren, al vergoedde de spanning en strijdlust het gebrek aan spektakel. Voor iedere meter werd er immers gestreden, hetgeen United-spits Wayne Rooney onder meer een hoofdwond opleverde (foto boven).

Na rust werd United wel gevaarlijker. Chris Smalling kopte net naast het doel van doelman Joe Hart, terwijl de Engelse goalie even later net op tijd was om een vrije doortocht van Juan Mata te voorkomen.

Bij United kon ook de voorbije weken zo geroemde Anthony Martial de ban niet breken. Illustratief was dat dat ook gold voor Kevin De Bruyne (op de foto in het midden in duel met Martial) bij City, dat door de afwezigheid van geblesseerde steunpilaren als Sergio Agüero en David Silva hoopte op een nieuwe bevlieging van de in uitstekende vorm verkerende Belg. Die hoop bleek ijdel.

Ook de twee uitblinkers van de afgelopen weken konden geen potten breken. Een briljante ingeving van Anthony Martial leverde in de slotfase immers geen doelpunt op. Zijn voorzet werd niet afgerond door Jesse Lingard.
Ook de twee uitblinkers van de afgelopen weken konden geen potten breken. Een briljante ingeving van Anthony Martial leverde in de slotfase immers geen doelpunt op. Zijn voorzet werd niet afgerond door Jesse Lingard.

Ook pinchhitter Marouane Fellaini kon het duel in het laatste kwartier niet meer openbreken, al ontketende hij wel een licht slotoffensief. Blind en Memphis bleven negentig minuten aan de kant en zagen hoe Jesse Lingard in de slotfase nog de grootste kans kreeg. De invaller aan United-zijde verlengde een schitterend balletje van Martial knap, maar zag zijn poging tegen de lat stranden. Het bleef 0-0 omdat Hart vervolgens ook Smalling nog van scoren hield.

Koploper
Ondanks het eerste puntenverlies in drie competitieduels is City wél weer de koploper. Arsenal, dat zaterdag met 2-1 van Everton won, moet The Citizens  op basis van doelsaldo voorrang verlenen. United staat twee punten achter op City en Arsenal en in punten gelijk met nummer drie West Ham United. The Hammers staan evenwel vanwege betere doelcijfers derde.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.