Van Gaal vergeeft Martial na 'domme' actie

Manager Louis van Gaal zag zijn Manchester United ondanks een goede tweede helft punten morsen tegen CSKA Moskou (1-1). Volgens de trainer speelde United in het eerste deel van de Champions League-wedstrijd te traag.

Seydou Doumbia bezorgde United een valse start door de rebound na een gemiste strafschop van Roman Eremenko te benutten. Anthony Martial veroorzaakte de strafschop door de bal met de hand te raken.

'Het was een domme reactie van Anthony. Het was erg ongelukkig omdat we de wedstrijd tot dat moment onder controle hadden. Natuurlijk vergeef ik hem, hij speelde weer met veel kracht en heeft een constant niveau', reageerde Van Gaal bij BT Sport.

De manager vertelde dat hij teleurgesteld was over het spel in de eerste helft. 'In balbezit speelden we te traag. Dat verbeterden we na rust. Het tempo werd hoger, de balcirculatie beter en we maakten een fantastisch doelpunt, We hadden kunnen winnen, maar een gelijkspel is verdiend.'

Daley Blind en Memphis Depay moesten het net als het voorbije weekend tegen Everton (3-0 winst) met een reserverol doen. Blind verving in de 64ste minuut Marcos Rojo, terwijl Depay tien minuten voor tijd in de ploeg kwam voor Champions League-debutant Jesse Lingard. Van Gaal gunde Juan Mata rust in aanloop naar de stadsderby tegen Manchester City, die zondag op het programma staat.