Manchester United morst ook op bezoek bij CSKA Moskou

Reacties

Manchester United is er niet in geslaagd drie punten over te houden aan een bezoek aan CSKA Moskou. De groepsgenoten van PSV speelden met 1-1 gelijk, waardoor de Russen en de Engelsen in poule B van de Champions League na vanavond de tweede plaats delen.

Manchester United morst ook op bezoek bij CSKA Moskou

De equipe van manager Louis van Gaal kende een allesbehalve goede start op Russische bodem. Na een handsbal van Anthony Martial wees arbiter Carlos Velasco Carballo naar de stip. David de Gea stopte de strafschop van Roman Eremenko, maar bleek niet opgewassen tegen de rebound van Seydou Doumbia.

Dat de schade voor de bezoekers vervolgens niet verder opliep was te danken aan De Gea, die een uitstekende redding in huis had op een afstandsschot van Ahmed Musa. De knal van de voormalige VVV-Venlo-aanvaller leek op de kruising af te stevenen, maar de vingertoppen van de Spaanse sluitpost wisten dat te voorkomen.

Memphis Depay en Daley Blind zagen vanaf de bank dat United zonder Juan Mata, die rust kreeg van Van Gaal, moeite had om in de eerste helft gevaar te stichten voor het doel van Igor Akinfeev. Met Blind luttele tellen binnen de lijnen bleek United halverwege de tweede helft wel succesvol. Op aangeven van Antonio Valencia kopte steraankoop Martial de gelijkmaker in de verre hoek. Het bleef voor United echter bij de goal van Franse makelij.

Anthony Martial maakte tegen CSKA Moskou zijn vijfde treffer in Manchester United-dienst.
Anthony Martial maakte tegen CSKA Moskou zijn vijfde treffer in Manchester United-dienst.

Zo slaagde United er na het verlies tegen PSV (2-1) wederom niet in te winnen op vreemde bodem. The Mancunians wonnen slechts een van hun laatste negen uitwedstrijden in het miljoenenbal. Hoewel de Engelse grootmacht met één punt huiswaarts keert, waren de laatste twee bezoeken aan de Russische hoofdstad een stuk succesvoller voor United. In Moskou werd Chelsea in 2008 in de Champions League-finale door The Red Devils verslagen. Een jaar later won United in diezelfde stad een Champions League-duel van CSKA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.