City eindelijk weer écht aan kop na worstelpartij tegen 'coronaploeg' Villa

Reacties

Dankzij een moeizame zege op Aston Villa staat Manchester City voor het eerst in meer dan zeventien maanden tijd weer aan kop van de Premier League, zonder dat het meer duels heeft gespeeld dan de concurrentie. Anwar El Ghazi kwam als invaller binnen de lijnen bij de bezoekers, die door corona-ellende hun eerste wedstrijd in bijna drie weken tijd speelden.

City eindelijk weer écht aan kop na worstelpartij tegen 'coronaploeg' Villa
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Het duel in het Etihad Stadium was er eentje tussen twee ploegen die de laatste weken in meer of mindere mate werden getroffen door het coronavirus. Op 28 december 2020 ging op het allerlaatste moment een streep door het duel Everton - Man City, omdat bij The Citizens plotseling meerdere besmettingen waren geconstateerd. Op 3 januari kon de ploeg echter alweer in actie komen, direct werd er (weliswaar met een paar afwezigen) overtuigend met 1-3 gewonnen bij Chelsea.

Bij The Villans was er daarentegen sprake van regelrechte coronachaos. Op 1 januari speelde de ploeg nog uit tegen Manchester United (2-1 nederlaag), maar een paar dagen later ging het mis. Er was een corona-explosie bij de club, tijdens het FA Cup-duel met Liverpool speelde de club daarom met louter jonkies, waarna de wedstrijd van woensdagavond pas weer het eerste optreden van de A-ploeg was.

Dat het gebrek aan wedstrijdritme de mannen van manager Dean Smith geen parten speelde, was op bezoek bij Man City in de eerste helft overduidelijk. Pas op slag van rust kreeg de thuisploeg de eerste grote kans tegen het goed verdedigende Villa, maar een schot van Phil Foden werd geblokt. In een tweede helft waarin Kevin De Bruyne met (op het oog lichte) klachten naar de kant moest, drong City een stuk meer aan. Maar verder dan twee mogelijkheden van Foden en een schot op de lat van João Cancelo kwam Man City lange tijd niet. Ook Ilkay Gündogan kreeg de bal er niet in.

Vermakelijk
Met El Ghazi binnen de lijnen (hij viel in voor een andere ex-Ajacied, Bertrand Traoré) ontstond er een vermakelijke slotfase. Beide ploegen maakten bijna een eigen doelpunt en bleven met kunst- en vliegwerk overeind, voordat het in de 79ste minuut toch nog raak was. Bernardo Silva ramde de bal van net buiten de zestien fraai in de hoek: 1-0. In de slotminuut benutte Gündogan nog een pingel, na ongelukkig hands van Matty Cash, waarmee hij aan alle onzekerheid een einde maakte.

Door die zege bereikten The Citizens een opmerkelijke mijlpaal, want het wipte voor het eerst sinds lange tijd naar de bovenste plek van de Premier League. Op 10 augustus 2019 (!) sloot City voor het laatst een volledige speelronde af als koploper, die plek heeft het nu dus even terug. Later op de avond kan Manchester United overigens de koppositie terugpakken, maar The Red Devils hebben dan één duel meer gespeeld dan de stadgenoot.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.