Cirkel rond voor brein achter specialist Sevilla, emotioneel duel Gudelj

Reacties

Sevilla heeft een abonnement op de Europa League-finale. Woensdagavond keert het in Boedapest terug in de eindstrijd. Voor technisch directeur Monchi een duel met een bijzonder karakter.

Cirkel rond voor brein achter specialist Sevilla, emotioneel duel Gudelj
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
ns
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Het is voor de zevende keer in een tijdsbestek van zeventien jaar dat Sevilla in de finale van de Europa League (en vroegere UEFA Cup) zal aantreden. De Andalusiërs hebben zich het toernooi eigen gemaakt en lijken extra krachten te krijgen zodra de tune van het toernooi door de stadions galmt. In 2006 gebeurde het voor het eerst dat Sevilla de eindstrijd haalde. Toen werd het Engelse Middlesbrough verslagen (4-0).

Sindsdien volgden nog vijf finales. Achtereenvolgens Espanyol, Benfica, Dnipro Dnipropetrovsk, Liverpool en Internazionale mochten het daarna nog proberen tegen de Spaanse formatie. Allen zonder succes. Steeds kwam Sevilla als winnaar uit de strijd. Daardoor staan er al zes dezelfde trofeeën in het prijzenkabinet van de club. Overigens treft het met Roma-trainer José Mourinho nog een specialist in finales. De Portugees verloor nog nooit een finale van een Europees toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cirkel rond voor Monchi
Voor technisch directeur Monchi wordt het een bijzondere editie. De beleidsmaker van Sevilla wordt gezien als het brein achter het succes van de club. Tussen 2000 en 2017 zwaaide hij de scepter in het zuiden van Spanje, voordat nota bene AS Roma hem na vijf eindzeges in de Europa League wegplukte. In de Italiaanse hoofdstad wilde men ook Europees succes. In Italië ging het echter allemaal niet zo crescendo.

Toen Monchi in 2019 besloot om Rome weer voor Sevilla in te ruilen, bleek andermaal dat de Andalusische club hem als een warme jas zat. Een jaar na zijn rentree in Spanje won Sevilla namelijk wederom het Europese toernooi. Mede dankzij treffers van Luuk de Jong werd Internazionale in de eindstrijd verslagen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Monchi.
© Pro Shots
Monchi.

In aanloop naar het duel met nota bene Roma sprak Monchi met Sky Sport Italia over het sentiment rondom de finale. 'Ik had het daar beter kunnen doen, het was na mijn eerste jaar gewoon slecht. Maar het is toch een heel speciale wedstrijd voor mij. Een finale na een voor ons slecht seizoen. En dan ook nog tegen Roma, de club waar ik een bijzonder gevoel voor koester. De cirkel is zo rond.'

Geen Rekik, emotioneel duel Gudelj
Overigens lijkt Karim Rekik niet aan de aftrap in Boedapest te staan. Wie dat wel zal staan is Nemanja Gudelj. De Serviër veroverde in 2020 de trofee al met Sevilla. Toen als invaller. Voor de bij NAC Breda opgeleide verdediger zal het een emotioneel duel zijn, want daags voor de finale deelde hij dat zijn vrouw een miskraam kreeg.

Vermoedelijke opstelling Sevilla: Bounou; Jesús Navas, Badé, Gudelj, Alex Telles; Fernando, Rakitić; Ocampos, Óliver Torres, Bryan Gil; En-Nesyri.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.