Cincinnati van Stam bewijst het ongelijk van de pessimisten

Reacties

FC Cincinnati heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag geplaatst voor de knock-outfase van het MLS is Back Tournament. Mede door een misser van voormalig FC Utrecht-doelman David Jensen werd er met 2-0 gewonnen van New York Red Bulls en eindigt de ploeg van Jaap Stam als tweede in de poule.

Cincinnati van Stam bewijst het ongelijk van de pessimisten
© Pro Shots
Cincinnati
Cincinnati
2 - 0
New York Red Bulls
New York Red Bulls

Cincinnati werd vorig seizoen kansloos laatste in de MLS en begon ook dit reguliere seizoen én het MLS is Back Tournament met nederlagen. De pessimisten gaven zo geen stuiver voor de kansen van de ploeg van Stam in het toernooi in Orlando, maar na de 0-1 zege op het Atlanta United van Frank de Boer werd nu ook New York Red Bulls verslagen. 'Niemand gaf ons een kans. We hebben bewezen dat zij het fout hadden', stelde voormalig AZ-middenvelder Haris Madunjanin (foto boven) tevreden vast.

Cincinnati kwam op voorsprong via Yuya Kubo, die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot. Medunjanin was direct betrokken bij de 2-0. Zijn corner werd verlengd door New York-verdediger Florian Valot, waarna de geschrokken Jensen in de fout ging. Hij bokste de bal omhoog en naar achteren, zo het doel in, en stelde daarmee onbedoeld de zege voor Cincinnati veilig.

Met zes punten uit drie duels eindigt Cincinnati (waar Siem de Jong twintig minuten voor tijd inviel) als tweede in Groep E, achter Columbus Crew, dat al zijn groepswedstrijden won. Het Atlanta United van De Boer verloor juist al zijn duels en is uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.