Cillessen over interlandcarrière: 'Goed gesprek gehad met de bondscoach'

Reacties

Jasper Cillessen leeft optimistisch toe naar het nieuwe seizoen. De 34-jarige doelman zegt weer met frisse energie te zijn begonnen na een voor hem uiterst vervelende tweede seizoenshelft.

Cillessen over interlandcarrière: 'Goed gesprek gehad met de bondscoach'
© Pro Shots

Terug bij NEC hoopte de goalie zijn carrière bij het Nederlands elftal ook een nieuwe impuls te geven. Kijkend naar Oranje pakte zijn terugkeer in Nijmegen nog niet uit zoals gehoopt. Cillessen werd door Louis van Gaal buiten de WK-selectie gehouden. De 65-voudig international werd vervolgens door Ronald Koeman opgeroepen voor de interlandperiode in maart, waarin hij zowel tegen Frankrijk als Gibraltar startte, maar werd voor de meest recente interlandperiode weer gepasseerd. Aan dat slechte nieuws waren een paar pijnlijke fouten in duels met NEC vooraf gegaan.

'Prettig is anders', zegt Cillessen tegen ESPN over die periode. De ervaren keeper heeft die periode mentaal in ieder geval afgesloten, zo laat hij weten, 'Natuurlijk wil je er graag bij zijn, maar ik heb een goed gesprek gehad met de bondscoach daarover. Dat was een duidelijk gesprek, dus daar maak ik mij weinig zorgen over', zegt Cillessen met het oog op zijn ambities bij Oranje.

Voor NEC begint het nieuwe seizoen op 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Nijmegenaren sluiten de oefencampagne op 4 augustus af met een duel met Venezia, dat op bezoek komt in De Goffert. Cillessen kijkt hoopvol vooruit: 'Ik heb een goede vakantie gepakt, heb mijn hoofd leeg kunnen maken en ben met veel energie weer begonnen. Ik voel me goed.'

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.