CIDI wil excuses van Feyenoord om muurschildering Berghuis

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil dat Feyenoord zijn excuses aanbiedt voor een muurschildering die onlangs verscheen in Rotterdam. Op een tekening werd de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis afgebeeld met een grote neus en een jodenster op zijn borst met daarbij de tekst 'Joden lopen altijd weg'. Volgens het CIDI is het een nieuw dieptepunt in voetballand.

CIDI wil excuses van Feyenoord om muurschildering Berghuis
© Pro Shots

Feyenoord nam al afstand van de muurschildering, maar dat is volgens het CIDI niet genoeg. In een open brief aan de Rotterdamse club schrijft de organisatie dat Feyenoord excuses moet aanbieden 'gezien de opeenstapeling van incidenten en de ernst van deze schildering'. Daarnaast moet de club actie ondernemen tegen de daders met bijvoorbeeld een stadionverbod, een bezoek aan het Anne Frank Huis of een reis naar Auschwitz.

Het CIDI doet maandag aangifte tegen de daders van de muurschildering en hoopt op een krachtig signaal van Feyenoord. 'Het mag niet zo zijn dat uw club, met haar rijke historie, wordt misbruikt voor het reinste antisemitisme. Er zijn tal van voorbeelden van clubs die met succes het probleem van antisemitisme hebben aangepakt. Graag gaan wij met u in gesprek hierover', schrijft het CIDI.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord