Cicinho zag Jezus, weemoed Van der Vaart en boze bijen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cicinho zag Jezus, weemoed Van der Vaart en boze bijen

'Ik kan het niet bij een of twee glazen houden, ik moet drinken tot ik erbij neerval.'
Voormalig Real Madrid-speler Cicinho doet een boekje open over wat hij tijdens zijn profloopbaan het meest heeft gedaan. 'Drinken.' En het ging daardoor bijna fout met de inmiddels 36-jarige Braziliaan. 'Ik ben gewaarschuwd dat ik dood ga als ik zo door blijf leven. Ik heb al een ontmoeting met Jezus gehad na achttien caipirinhas en veertien longnecks.' (ESPN)

'We speelden voor het eerst in de Champions League, maar het enige dat we deden was aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen.'
Zes jaar na het tot nu toe enige optreden in de Champions League, mag Tottenham Hotspur komend seizoen weer deelnemen aan het miljoenenbal. Rafael van der Vaart denkt met weemoed terug aan seizoen 2010/11. 'Ik ben nu 33 en vertel iedereen nog altijd over die twee jaar dat ik bij Tottenham speelde. De Champions League-avonden, wauw, die waren echt speciaal. We wonnen thuis van Inter, FC Twente, Werder Bremen en versloegen AC Milan. We vlogen over het veld.' (tottenhamhotspur.com)

Bij het competitieduel in Ecuador tussen Aucas en River Ecuador waren het niet de voetballers, maar de bijen die over het veld vlogen. Daardoor moest de wedstrijd al na tien minuten worden gestaakt. Spelers en fans moesten zogezegd rennen voor hun leven om niet lek te worden geprikt door de boze bijen. Zelfs verdelgers konden de bijenplaag niet verhelpen.

'Als iemand verzaakt, iets dat zelden gebeurt, krijgt hij dat te horen.'
Doelman Kasper Schmeichel benadrukt in aanloop naar het nieuwe seizoen nog maar eens wat de kracht is van Leicester City. 'De mate van saamhorigheid en waarin je op elkaar kunt vertrouwen, bepaalt of je een goede ploeg bent. Wij beseffen dat elke dag weer als we het trainingsveld oplopen. We werken hard voor elkaar en doen ons best, meer vragen we niet van elkaar.' (BBC)

'Ik bewonder Cantona en heb gehoord wat hij zei. Maar het is ook niet mijn doel om de koning van Manchester te worden. Ik word de God van Manchester.'
• Eric Cantona heette Zlatan Ibrahimovic welkom bij Manchester United met de woorden dat de Zweed wel de prins van Manchester zou kunnen worden, maar dat de Fransman de koning zou blijven. De kersverse aanwinst reageert op geheel eigen wijze. (FIFA.com)

Santiago Arias werd door PSV vrijdag teruggezet naar de beloftenploeg omdat hij zich te laat meldde voor de eerste training na zijn vakantie. Inmiddels werkt de rechtsback zich weer in het zweet, zo laat hij via Twitter weten.

• Of je het nu speelt of niet, er is geen ontkomen aan Pokémon Go. Ook niet in de Finse competitie. Of de spelers van Rovaniemi op bezoek bij Lahti veel Pokémons gevangen hebben, durven we niet te zeggen. Gewonnen werd er wel, voor wat het waard is.

'Wat me geweldig stoort, is dat je bepaalde jongens gaat halen als ze nog in de favella's wonen, er miljonairs van maakt en zij je dan uiteindelijk zo respectloos behandelen. Ik vind dat erg. Het minste wat je kan doen, is na je vakantie terugkeren en met het bestuur de zaken bekijken. Maar als je zo doet, zal hij wel zien hoe wij reageren.'
Matías Suárez hoeft geen uitnodiging te verwachtingen voor het verjaardagsfeest van Herman van Holsbeeck. De technisch manager van Anderlecht is helemaal klaar met het gedrag van de Argentijnse aanvaller, die naar het Argentijnse Belgrano is vertrokken. (Het Nieuwsblad)

• Giorgio Chiellini, Diego Godín, Will Grigg, Hugo Lloris en Paul Pogba. Wie hoort niet in dit rijtje thuis? De Noord-Ierse cultheld kan blijkbaar ook op de sympathie van veel Europese voetbaljournalisten rekenen. Hij ontving evenveel punten voor de UEFA-verkiezing voor Beste Speler in Europa als bijvoorbeeld Pogba. Een mooie opsteker voor Grigg. De spits scoorde het voorbije seizoen 25 keer voor Wigan Athletic in de League One, maar trok tijdens het EK pas echt de aandacht vanwege het populaire supporterslied. Omdat het niet gaat vervelen:

• Deze tien spelers ontvingen de meeste stemmen. Zij maken nog kans op de award.

• De verbouwing bij White Hart Lane doet aan Pacman denken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.