Chucky, de joker die voor de duvel niet bang is

Reacties

Hirving Lozano is zaterdag de troefkaart voor Napoli in de zwaarste wedstrijd van het seizoen, op bezoek bij Juventus. Zelden hadden de Zuid-Italianen zoveel vertrouwen in het heroveren van de Scudetto.

Chucky, de joker die voor de duvel niet bang is
Juventus
Juventus
4 - 3
Napoli
Napoli

Twee jaar geleden draaide Napoli een kampioenswaardig seizoen. De ploeg van Maurizio Sarri pakte 94 punten, maar stond met lege handen achter Juventus. De alleenheerser van de Serie A moet een vaste vorm krijgen onder Sarri, die vanwege de naweeën van een longontsteking een pikant weerzien met zijn oude werkgever mist. Met Massimiliano Allegri als ultieme pragmaticus aan het roer was Juventus een Barbapapa die elke wedstrijd van gedaante veranderde.

Van een omslag bij Napoli is geen sprake. Carlo Ancelotti koestert wat hij heeft en borduurde vorig seizoen voort op het nalatenschap van Sarri. Hoewel het elftal onder de oude meester iets directer speelt dan voorheen, speelt Napoli nog altijd fris en zeer aanvallend voetbal.

In Napels worden de titelambities normaliter uit bijgeloof doodgezwegen, maar Ancelotti brak zonder een krimp te geven met die ambities: 'Ik neem mijn verantwoordelijkheid en zeg dat deze selectie in staat is om de Scudetto te winnen. Maar die verantwoordelijkheid moeten we als team pakken, want we zijn sterk en we hebben veel potentie.'

Zijn woorden na afloop van het spektakelstuk bij Fiorentina (3-4) doen geen wenkbrauwen fronsen in Italië. Het bezoek aan de angstgegner, waar Napoli in 2018 met een 3-0 nederlaag haar eigen glazen ingooide, vormde de blauwdruk voor de loodzware uitdaging van zaterdag. 'De vier aanvallers, met Fabian Ruiz in een hybride rol, bezorgden Fiorentina enorme problemen. Daar moeten we op bouwen', zei Ancelotti, die benadrukte dat zijn elftal ondanks de drie tegengoals moet blijven aanvallen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat is ook logisch met de aanval van Napoli, die nog altijd bestaat uit de drie musketiers José Callejón, Dries Mertens en Lorenzo Insigne. Het dieptepunt tegen Fiorentina was de hilarische en overduidelijke schwalbe van Mertens die een penalty opleverde en daarom veel stof deed opwaaien in Italië. Het hoogtepunt was de winnende 3-4, een magische productie van de dynamische tridente: Mertens opende fraai op Callejón, die op zijn beurt de bal panklaar legde voor de instormende Insigne. De 1,63 meter lange Napolitaan was precies op tijd voor het doel om raak te koppen.

Het ontbrak Napoli lang aan volwaardige concurrenten voor de aanvallers. Terwijl Fernando Llorente nog in beeld is als versterking, maakte Napoli vorige week al een statement door een recordbedrag van ongeveer veertig miljoen euro te betalen aan PSV voor Lozano.

Maar Ancelotti ziet Lozano meer als aanvulling dan als concurrentie voor zijn offensieve trio. De venijnige Mexicaan kan volgens de trainer zelfs in een hyperaanvallende variant in de rug van Mertens spelen, met veel positiewisselingen. 'Hij kan op rechts, achter de spits, als spits en soms op links spelen. Daar waren we ook in geïnteresseerd, want we houden van veelzijdige spelers. Hij is een aanvaller, maar ook onvoorspelbaar.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vader Jesus Lozano denkt dat zijn zoon het laatste puzzelstukje is in de jacht op de Scudetto, die bijna drie decennia geleden voor het laatst werd naar Napels kwam. De Serie A is het podium waar Lozano zijn naam als topspeler definitief wil vestigen. 'Napoli is geen tussenstap, maar een plaats van bestemming,' aldus vaderlief tegen Gonfialarete.com. Zijn zoon verruilt de rust van Noord-Brabant voor de rauwe havenstad, maar Chucky is voor de duvel niet bang.

De druk werd nog eens opgevoerd door Jesús Martinez Patiño, voorzitter van Lozano's oude club Pachuca, tegenover Tuttomercatoweb.com. 'Hij is absoluut klaar voor Napoli. Ze maken echt kans op de Scudetto met hem. Hij zal het erg goed doen in de Serie A en zichzelf aankondigen als een van de beste spelers van dit tijdperk', aldus Patino, die in zijn ongebreidelde enthousiasme het zicht op de realiteit enigszins verloor. 'We hebben het over een van de toptien beste aanvallers ter wereld.'

In aanloop naar zijn eerste minuten bij Napoli kreeg Lozano een warm welkom, onder meer van materiaalman Tommaso Starace, die vergroeid is met de club en constant rondschuifelt met een kannetje sterke koffie. Van buiten voelt Lozano druk, vanuit de club affectie maar ook hoop op glorie. 'Ik weet dat het verlangen naar de Scudetto groot is', sprak de aanwinst bij zijn presentatie, slechts vier dagen voor de kraker in Turijn. 'We zullen zweten tot de laatste druppel om daarvoor te vechten en die droom te bereiken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Speelronde 2 in de Serie A


Vr 30 aug. 2019

Za 31 aug. 2019

Zo 1 sep. 2019

Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Lozano
Meer over Lozano
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.