Chong zegt sorry na onvergetelijk Champions League-debuut

Reacties

Tahith Chong maakte woensdag een onvergetelijk debuut in de Champions League. De aanvaller van Manchester United beleefde de avond van zijn leven.

Chong zegt sorry na onvergetelijk Champions League-debuut

De prestatie van Manchester United van woensdag in het Parc des Princes (1-3) was extra bijzonder, omdat manager Ole Gunnar Solskjaer te kampen had met een waslijst aan afwezigen. De aanstormende jeugd kreeg daardoor de kans zich te manifesteren op het Champions League-podium.

Chong, die afgelopen weekend al zijn Premier League-debuut maakte, was een van de twee beloftes die in Parijs daadwerkelijk binnen de lijnen kwam. De Nederlandse jeugdinternational droeg als invaller bij aan het Wonder van Parijs.

Chong kon zijn geluk niet op. 'Wat een avond om mijn debuut in de Champions League te maken, wat een zege!!!', stuurde de aanvaller via Instagram de wereld in. 'Sorry als ik jullie hartkloppingen heb bezorgd op het einde.'

De negentienjarige Chong deed wat van hem werd verwacht na zijn entree als vervanger van Andreas Pereira in de tachtigste minuut. 'Wij wisten dat dit mogelijk was. Bij deze club is alles mogelijk, daar staat Manchester United voor', zei Solskjaer na de 1-3 zege op PSG. 'De twee jonkies, Chong en Mason Greenwood, brachten met hun invalbeurten nog wat extra energie bij ons toen we het doelpunt nodig hadden.'

Solskjaer Babe Chong was net te oud om een record mee te pikken. Met zijn 19 jaar en 92 dagen is hij na Jeffrey Bruma de jongste Nederlander die in buitenlandse dienst debuteert in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer T. Chong
Meer over T. Chong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.