Chong twaalfde Nederlander bij Man United: 'De trainer zei dat ik moest genieten'

Reacties

Tahith Chong maakte zaterdag als invaller zijn debuut bij Manchester United. Interim-trainer Ole Gunnar Solskjaer gunde de Nederlandse vleugelspeler speeltijd tegen Reading (2-0) toen hij hem na een uur spelen binnen de lijnen bracht voor Juan Mata.

Chong twaalfde Nederlander bij Man United: 'De trainer zei dat ik moest genieten'

Chong sprak na afloop zijn dankbaarheid uit richting zijn Noorse coach, die hem complimenteerde met zijn spel. 'Dit is een heel speciaal moment', zegt de Nederlander trots op de website van Manchester United. 'Ik kon er niet méér van genieten dan ik nu heb gedaan. De trainer zei dat ik er vooral van moest genieten en moest proberen aan wat ballen te komen', aldus Chong.

Chong stapte in 2016 over van Feyenoord naar Manchester United en werkte sindsdien toe naar zijn vuurdoop in het shirt van The Reds. 'Dit maakt me trots, want ik heb er hard voor gewerkt. Mijn familie en de club hebben me altijd gesteund. Mijn ouders waren er vandaag ook, ik ben blij dat ze dit konden zien', zegt de negentienjarige Chong dankbaar.

Volgens Chong, die geboren werd op Curaçao als kind van Chinese ouders, is zijn debuut een teken aan de wand voor jonge voetballers in de United-opleiding. 'Ik ben niet de eerste die de kans krijgt onder deze trainer. Het is goed voor de jonge jongens om te zien dat je beloond wordt wanneer je hard werkt. Nu ze dit weten, zullen ze er nog harder voor willen werken.'

Chong is de twaalfde Nederlander die minuten heeft gemaakt in het eerste elftal van Manchester United. Arnold Mühren was in het seizoen 1982/83 de eerste. Na hem volgden Raimond van der Gouw, Jordi Cruijff, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij, Edwin van der Sar, Alexander Büttner, Robin van Persie, Daley Blind, Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.