Chong trekt zich gemiste kans aan, Solskjaer verdedigt aanvaller

Reacties

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer springt in de bres voor Tahith Chong nadat de Nederlander donderdagavond een enorme mogelijkheid miste in het Europa League-duel met FC Astana.

Chong trekt zich gemiste kans aan, Solskjaer verdedigt aanvaller
© Pro Shots

Bij een stand van 0-1 kreeg Chong het voor elkaar om van minder dan vijf meter de bal over het doel te schieten. FC Astana zou zegevieren met 2-1 tegen een nogal experimenteel elftal van het al geplaatste Manchester United.

Volgens Engelse media bood Chong na afloop zijn excuses aan voor zijn gemiste kans. Solskjaer wilde dat niet bevestigen, maar vertelde wel dat de aanvaller het woord nam in de kleedkamer. 'Chong liet weten dat het een andere wedstrijd was geworden als hij had gescoord', aldus de Noor in de Engelse pers. 'Maar geen enkele aanvaller moet in de war raken van het missen van kansen. Dat hoort bij het volwassen worden als voetballer.'

Solskjaer, die Chong later in de tweede helft wisselde, ligt niet echt wakker van de nederlaag in Kazachstan. 'Natuurlijk balen we van het resultaat. We begonnen fantastisch en hadden echt de controle. Op hun twee treffers reageerden we ook goed.' Een verzachtende omstandigheid voor de nederlaag was het piepjonge gehalte van zijn elftal: een gemiddelde leeftijd van twintig jaar, als we keeper Lee Grant (36 jaar) niet meerekenen.

Over twee weken sluit Manchester United de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen het eveneens al voor de knock-outfase geplaatste AZ. Inzet is dan de eerste plaats.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep L UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
AZ
6
2
3
1
15-8
+7
9
3
Partizan Belgrado
6
2
2
2
10-10
0
8
4
Astana
6
1
0
5
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.