Werder Bremen heeft op eigen veld zijn meerdere moeten erkennen in Hertha BSC. Voor promovendi Arminia Bielefeld en VfB Stuttgart waren er wisselende resultaten.

Werder Bremen
1 - 4
Hertha BSC
Hertha BSC

De pijnlijke uitschakeling in de strijd om de DFB Pokal van vorige week stond in schril contrast met de uitgesproken ambities van Hertha BSC. Er was de Berlijnse formatie veel aan gelegen om wel goed aan het Bundesliga-seizoen te beginnen. In de slotfase van de eerste helft had De Oude Dame de solide basis daarvoor gelegd.

Peter Pekarik brak in de 42ste minuut de ban door bij de tweede paal een voorzet van Maximilian Mittelstädt in te schieten. Voor de rechtsback was het zijn eerste Bundesliga-treffer in Berlijnse dienst. Enkele minuten na deze primeur stond de 0-2 op het scorebord. Dodi Lukebakio knalde in de extra tijd van de eerste helft raak.

Door de Berlijnse opleving op slag van rust eindigde het Bundesliga-debuut van Tahith Chong in een nederlaag. De van Manchester United gehuurde aanvaller had zich wel laten zien in het shirt van Werder, maar het was niet genoeg voor een positief resultaat. Ook Davy Klaassen kon niet voorkomen dat het zonder de Nederlanders Karim Rekik, Daishawn Redan en Deyovaisio Zeefuik begonnen Hertha verder wegliep via Matheus Cunha.

Pas na de dubbele wissel met Chong en Klaassen als slachtoffers in de 63ste minuut deed Werder wat terug. Maar de goal van Davie Selke was niet meer dan de eretreffer voor Die Hanseaten, die in de slotfase ook nog de 1-4 van Jhon Cordoba incasseerden.

Eintracht Frankfurt
1 - 1
Arminia Bielefeld

Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld was ook het duel tussen Bas Dost en Bundesliga-debutant Mike van der Hoorn. Het duel der Nederlanders in de Deutsche Bank Park eindigde onbeslist.

De verdediger, die na zijn avontuur bij Swansea City transfervrij was neergestreken bij Arminia, had als eerste reden om te juichen. Cebio Soukou brak in de 51ste minuut met een fijne afronding de ban voor de promovendus, die elf minuten mocht genieten van de voorsprong. André Silva bracht met een kopbal de wedstrijd in evenwicht.

Arminia, met PSV-huurling Ritsu Doan in de basis, en Eintracht konden in de rest van de wedstrijd het verschil niet maken en moesten zodoende genoegen nemen met een punt.

VfB Stuttgart
2 - 3
SC Freiburg
SC Freiburg

De terugkeer van VfB Stuttgart op het hoogste niveau is uitgelopen op een teleurstelling. Die Schwaben keken na een half uur al tegen een 0-2 achterstand aan. Nils Petersen en Roland Sallai hadden zich namens SC Freiburg effectief getoond. Vincenzo Grifo maakte vroeg in de tweede helft een einde aan de illusies van Stuttgart. De treffers van Sasa Kalajdzic en Silas Wamangituka kwamen te laat om de thuisploeg nog positief te laten starten bij de Bundesliga-rentree.

Union Berlin
1 - 3
FC Augsburg
FC Augsburg

Jeffrey Gouweleeuw droeg de aanvoerdersband bij FC Augsburg en stond tegenover Sheraldo Becker, die een basisplaats had bij Union Berlin. Becker kon het verschil voor zijn ploeg echter niet maken en werd twintig minuten voor tijd, bij een 0-1 achterstand, naar de kant gehaald. Vanaf die plek zag hij Marius Buelter na een lage voorzet van Christopher Lenz de gelijkmaker binnenschieten, maar dat was niet voldoende voor een punt. Michael Gregoritsch herstelde de voorsprong van Augsburg met een rake kopbal en vervolgens bracht Andre Hahn zijn ploeg in veilige haven.

1. FC Köln
1. FC Köln
2 - 3
1899 Hoffenheim

Andrej Kramaric was de grote man bij 1899 Hoffenheim in de uitwedstrijd bij 1. FC Köln. De spits was in de eerste helft al twee keer trefzeker, door een te korte terugspeelbal af te straffen en een penalty te benutten, en sloeg kort na de late gelijkmaker van Dominick Drexler (2-2) nóg eens toe. Door zijn hattrick compleet te maken bezorgde Kramaric Hoffenheim, waar Melayro Bogarde en Joshua Brenet niet in actie kwamen, hoogstpersoonlijk de drie punten. Bij Köln deed Kingsley Ehizibue als invaller de tweede helft mee.