Chinezen nemen AC Milan over en kondigen investeringen aan

Reacties

AC Milan komt definitief in Chinese handen. Eigenaar Silvio Berlusconi verkoopt de club voor 740 miljoen euro aan een groep investeerders uit China, zo melden de Rossoneri vrijdag.

Chinezen nemen AC Milan over en kondigen investeringen aan

Het consortium, Sino-Europe Sports geheten, heeft aangekondigd gedurende de komende drie jaar een totaalbedrag van 350 miljoen euro in de club te steken. Berlusconi had 99,93 procent van de aandelen in handen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de verkoop dit jaar definitief afgerond, zo meldt Fininvest, het investeringsvehikel van de oud-premier.

Berlusconi kocht AC Milan in 1986, toen de Rossoneri zuchtten onder een sportieve en financiële crisis. Onder leiding van de ondernemer zette de club razendsnel de weg omhoog in, met als tastbaar resultaat de winst van de Europa Cup 1/Champions League in 1989, 1990, 1994, 2003 en 2007. De laatste seizoenen presteerde AC Milan zeer wisselvallig met vele vertrokken trainers tot gevolg. Vincenzo Montella is aangesteld als coach voor het nieuwe seizoen.

De 79-jarige Berlusconi heeft altijd benadrukt dat hij AC Milan pas van de hand wilde doen als hij de garantie zou krijgen dat de kopende partij flink zou investeren in de club. Eerder dit jaar belandde ook Internazionale al in Chinese handen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.