Chinese clubs met extra handicap transfermarkt op voor topspelers

Reacties

De transfermarkt in China is sinds maandag geopend, maar een grote stroom van vedettes naar Azië blijft dit keer mogelijk uit. Clubs in de Super League moeten vanaf nu honderd procent belasting betalen over transfersommen boven de zes miljoen euro voor Europese spelers.

Chinese clubs met extra handicap transfermarkt op voor topspelers

Diego Costa en Wayne Rooney worden de laatste maanden in de geruchtenmachine onophoudelijk gelinkt aan een avontuur in Azië. De vraag is echter of Chinese clubs het nu nog financieel aandurven om spelers van dat kaliber aan te trekken. Shanghai SIPG haalde afgelopen jaar de Brazilianen Hulk (55 miljoen euro) en Oscar (zestig miljoen euro) naar China; toptransfers die nu dus het dubbele zouden kosten.

Deze sanctie volgt op eerdere maatregelen van de Chinese voetbalbond (CFA) om spelers uit Europa te weren. De CFA wil meer spelers uit eigen land in de basis om het Chinese voetbal naar een hoger niveau te tillen. Zo mogen er per club nog maar drie buitenlanders in de wedstrijdselectie zitten en moet er voor elke buitenlandse speler een Chinees van 23 jaar of jonger in het veld staan.

Mochten Chinese clubs de komende maanden toch een Europese speler aantrekken die duurder is dan zes miljoen euro, dan gaat de heffing van honderd procent naar een voor Chinese voetbalbegrippen goed doel. Het geld wordt namelijk geïnvesteerd om het voetbal in China verder te ontwikkelen, zoals betere trainingen voor de jeugd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.