Chinese bond verzet zich opnieuw tegen torenhoge transfersommen

Reacties

De Chinese voetbalbond maakt het de clubs in de Super League moeilijker om torenhoge transfersommen neer te tellen voor buitenlandse spelers. Clubs die verlies lijden moeten hetzelfde bedrag dat voor een speler wordt betaald ook in een fonds ter verbetering van het Chinese voetbal stoppen. Voor veel clubs worden transfers daardoor twee keer zo duur.

Chinese bond verzet zich opnieuw tegen torenhoge transfersommen

'We doen dit om een gezonde en stabiele ontwikkeling van het voetbal te bevorderen', schrijft de Chinese voetbalbond in een statement. 'Het geld in het fonds zal worden gebruikt om jonge, lokale spelers te ontwikkelen en om het voetbal in China te promoten.'

De bond ziet liever 'rationele investeringen'. Shanghai SIPG betaalde in januari nog zestig miljoen euro aan Chelsea voor de Braziliaan Oscar. Ex-ploeggenoot Diego Costa en Manchester United-icoon Wayne Rooney worden ook in verband gebracht met een transfer naar China, maar door de nieuwe regels worden clubs uit China mogelijk afgeschrikt. De meeste clubs in de Super League lijden verlies.

De regel geldt vanaf de komende transferperiode, die op 19 juni begint. Naast de financiële beperkingen breidt de Chinese bond de selectieregels voor buitenlandse spelers uit. Er moeten net zo veel Chinese spelers jonger dan 23 jaar als buitenlandse spelers worden opgesteld. Dit seizoen moest er minimaal één Chinese speler jonger dan 23 jaar in de basis staan en mochten er slechts drie buitenlandse spelers binnen de lijnen worden gebracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.