Mega-investeringen Shanghai SIPG lijken vrucht af te werpen

Reacties

Het Shanghai SIPG van Oscar, Hulk en Elkeson lijkt dit seizoen nadrukkelijk mee te gaan doen in de titelrace in China. De ploeg van trainer André Villas-Boas ontdeed zich zaterdag met 3-0 van Guizhou Hengfeng Zhicheng FC.

Mega-investeringen Shanghai SIPG lijken vrucht af te werpen

Hulk liet zich een kwartier voor tijd fêteren als maker van de tweede treffer nadat Wang Shenchao de score aan het einde van de eerste helft had geopend. Door de zege hijgt Shanghai SIPG (zeventien punten) koploper Guangzhou Evergrande (negentien punten) in de nek. De club uit de havenstad legde in totaal 115 miljoen euro neer voor Hulk en Oscar.

Axel Witsel ging met Tianjin Quanjian in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Changchun Yatai en lijkt nu al afscheid te moeten nemen van de kampioensambities. Witsel maakte de openingstreffer van Anzur Ismailov nog wel ongedaan door een strafschop te verzilveren, maar vervolgens moest zijn ploeg het antwoord schuldig blijven op twee treffers van Szabolcs Huszti. Tianjin Quanjian bezet na acht speelrondes in de Chinese Super League de achtste plaats op nu al negen punten van Guangzhou Evergrande.

De lijstaanvoerder rekende vrijdag al af met Shanghai Shenhua: 3-2. Yu Hanchao verzorgde in de 86ste minuut de winnende treffer voor de thuisploeg, waarvoor ook Paulinho trefzeker was. Verder profiteerde Guangzhou Evergrande van een eigen goal van Li Jianbin. Namens de bezoekers troffen Fredy Guarín en Obafemi Martins doel.

Guangzhou R&F komt zondag nog in actie en evenaart bij een overwinning op Shandong Luneng het puntentotaal van Guangzhou Evergrande.

Overige uitslagen
Jiangsu Suning-Yanbian 1-2
Chongqing Lifan-Henan Jianye 2-3

Bekijk alle rangen en standen in de Chinese Super League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.