Chili en Kameroen kennen beroerde generale voor Confederations Cup

André Onana heeft met Kameroen dinsdagavond een flinke nederlaag geslikt. Colombia was in de laatste oefeninterland voor de Confederations Cup veel te sterk. Ook Chili beleefde een slechte generale voor het toernooi in Rusland.

Roemenië - Chili 3-2
Chili begon het duel in Cluj nog ijzersterk. Binnen twintig minuten hadden de bezoekers al twee keer gescoord. Eduardo Vargas opende de score, waarna Leonardo Valencia de Chilenen een comfortabele voorsprong verschafte. Na een half uur kwam het antwoord van de thuisploeg. Bogdan Stanciu mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal bijzonder fraai in de kruising.

Drie minuten later volgde de volgende domper voor Chili. Gary Medel (hoofdfoto) trapte na tegen het been van Florin Andone en werd door scheidsrechter Bas Nijhuis terecht met rood van het veld gestuurd. Het tiental van Chili kreeg het in het resterende uur niet voor elkaar de zege over de streep te trekken. Nicolae Stanciu zorgde met een prachtig schot in de kruising voor de 2-2 (zie onderstaande video), waarna Alexandru Baluta de Roemenen zeven minuten voor tijd de zege bezorgde.

Kameroen - Colombia 0-4
Ajax-keeper Onana begon in de basis bij Kameroen, terwijl ploeggenoot Davinson Sánchez een reserveplaats had bij Colombia. Voor Onana werd zijn tweede interland namens Kameroen een duel om snel te vergeten. Na iets meer dan een kwartier opende James Rodríguez de score namens Colombia.

Vervolgens was het de beurt aan Yerry Mina. De verdediger van het Braziliaanse Palmeiras sloeg tweemaal toe voor de Zuid-Amerikanen. Spits Robert Tambe was ondertussen al met rood van het veld gestuurd. Club Brugge-aanvaller José Izquierdo verzorgde in de slotfase het slotakkord: 0-4.

Op 18 juni speelt Kameroen, dat zich als Afrika Cup-winnaar plaatste voor de Confederations Cup zijn openingswedstrijd tegen Chili. Australië en Duitsland zijn de andere twee landen in Groep B van het toernooi in Rusland.