Chelsea weekt Batshuayi voor veertig miljoen los in Marseille

Reacties

Michy Batshuayi is de nieuwe spits van Chelsea. De Engelse topclub maakt naar verluidt liefst veertig miljoen euro over naar Olympique Marseille voor de Belgische aanvaller.

Chelsea weekt Batshuayi voor veertig miljoen los in Marseille

Batshuayi heeft zondag bij Chelsea een contract voor vijf jaar getekend. De aanvaller werd afgelopen woensdag in Bordeaux medisch gekeurd door artsen van Chelsea, die speciaal naar Frankrijk waren gevlogen om de testen af te nemen. Batshuayi was met België actief op het EK en was daarom niet eerder in staat om naar Engeland te komen voor het afronden van zijn transfer.

De 22-jarige Batshuayi komt bij Chelsea zijn landgenoten Thibaut Courtois, Eden Hazard en Charly Musonda junior (verhuurd aan Real Betis) tegen. De Londenaren leken in eerste instantie in te zetten op de komst van Romelu Lukaku, maar de vraagprijs van Everton was Chelsea veel te gortig. Daarop werd er direct doorgeschakeld naar Batshuayi, die het afgelopen seizoen goed was voor zeventien doelpunten in de Ligue 1.

'Ik ben ontzettend blij dat ik bij een van de grootste clubs ter wereld heb getekend. Ik hoop dat ik Chelsea gedurende mijn tijd bij de club aan veel prijzen kan helpen. Eden en Thibaut hebben me heel veel goeds over de club verteld en nu Antonio Conte trainer wordt is dit een mooi moment om Chelsea-speler te worden. Ik kijk enorm uit naar komend seizoen', aldus Batshuayi op de clubsite van zijn nieuwe werkgever.

Bij Chelsea hoopt men ongetwijfeld op een Didier Drogba-scenario. De Ivoriaan werd ooit ook weggehaald bij Olympique Marseille en groeide op Stamford Bridge vervolgens uit tot publiekslieveling en één van de beste spitsen ter wereld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.