Chelsea verslaat Manchester United in doelpuntenfestijn

Chelsea heeft zich ten koste van Manchester United geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de League Cup. Liverpool en Tottenham Hotspur strandden in de vierde ronde.

Chelsea - Manchester United 5-4Drie dagen nadat Manchester United op bezoek bij Chelsea met 3-2 had gewonnen kwamen beide ploegen elkaar opnieuw tegen op Stamford Bridge en weer werd het een spektakel. Zonder Robin van Persie, maar mét Alexander Büttner in de basis, zorgde Ryan Giggs halverwege de eerste helft voor de openingstreffer.

In de 31ste minuut veroorzaakte Büttner echter een strafschop, die door David Luiz werd benut. Op slag van rust kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong dankzij een doelpunt van Javier Hernández, die zondag al had gezorgd voor de winnende treffer. Maar Chelsea kwam opnieuw terug: in de 52ste minuut kopte Gary Cahill een hoekschop van Juan Mata binnen.

Na een uur kwam Man Utd voor de derde keer op voorsprong, dit keer door Nani. De 2-3 van de Portugees leek ook de eindstand te worden, maar in blessuretijd veroorzaakte ook Scott Wootton een penalty na een fout op Ramires, waarna Eden Hazard kalm bleef vanaf elf meter en voor een verlenging zorgde.

Daarin kregen beide ploegen kansen, maar zorgde een nieuwe fout van Wootton voor de eerste voorsprong van de thuisclub. De verdediger kopte de bal voor de voeten van Daniel Sturridge, die doelman Anders Lindegaard omspeelde en de 4-3 binnenschoot. Ramires en Giggs bepaalden de eindstand nog op 5-4, waardoor Chelsea zich plaatst voor de kwartfinale van de League Cup.

Liverpool - Swansea City 1-3Swansea City zorgde voor een grote verrassing door Liverpool op Anfield te verslaan. Met Dwight Tiendalli en Jonathan De Guzman in de basis was de ploeg van manager Michael Laudrup met 3-1 te sterk voor The Reds, waar Oussama Assaidi een basisplaats had. Na ruim een half uur zette Chico de bezoekers op voorsprong door een hoekschop van De Guzman binnen te koppen.

In de 72ste minuut leek Nathan Dyer de wedstrijd te beslissen in het voordeel van The Swans, door op aangeven van Pablo Hernández voor 0-2 te zorgen. Maar vier minuten later kopte Luis Suarez een vrije trap van Steven Gerrard binnen, waarmee de spanning terug was. In blessuretijd zorgde De Guzman echter voor de beslissing door uit een counter 1-3 te maken.

Norwich City - Tottenham Hotspur 2-1Tottenham Hotspur leek op bezoek bij Norwich City af te stevenen op een zege, maar in de slotfase ging het mis. Gareth Bale zorgde in de 66ste minuut voor de voorsprong van de bezoekers, door van de linkerkant naar binnen te trekken en met een droog schot keeper Mark Bunn te passeren. Maar een eigen doelpunt van Jan Vertonghen zorgde in de 84ste minuut voor de ommekeer.

De verdediger veranderde een schot van Alexander Tettey dermate van richting, dat Hugo Lloris kansloos was. Twee minuten daarna zorgde invaller Simeon Jackson uit de rebound voor 2-1, maar Tottenham kreeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Een overtreding van Marc Tierney op Kyle Walker leverde een strafschop op, maar Bunn stopte de inzet van Clint Dempsey. Foto: VI Images