Chelsea tankt vertrouwen met ruime bekerwinst

Het geplaagde Chelsea plaatste zich op overtuigende wijze voor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. Ipswich Town werd op Stamford Bridge met liefst 7-0 verslagen.

Chelsea, waar Patrick van Aanholt in de basis startte en na zeventig minuten werd vervangen door Jeffrey Bruma, verkeerde voorafgaand aan het bekerduel in een crisis. In competitieverband wist de club uit Londen slechts één van zijn laatste negen wedstrijden te winnen, maar de club zal vertrouwen hebben gekregen door de overtuigende overwinning op Championship-club Ipswich Town.

Na een moeizame openingsfase opende Salomon Kalou in de 33ste minuut de score namens Chelsea en nog geen minuut later maakte Daniel Sturridge er met een subtiele hakbal al 2-0 van. Nog voor rust viel er een derde treffer van de thuisclub te bewonderen, doordat Ipswich-middenvelder Carlos Edwards een vrije trap van Frank Lampard (foto) promoveerde tot doelpunt.

Na rust ging Chelsea verder waar het gebleven was met treffers van Nicolas Anelka en Sturridge in de 49ste en 52ste minuut. Het slotwoord was voor Lampard, De middenvelder maakte in de 78ste minuut zijn eerste goal van de wedstrijd en nog geen minuut later liet hij de Chelsea-aanhang voor de zevende keer van de middag juichen, waardoor Chelsea eenvoudig verder gaat in de FA Cup. Foto: VI Images