Chelsea stelt clubicoon Lampard aan als nieuwe trainer

Reacties

Frank Lampard is de nieuwe manager van Chelsea. De clublegende komt over van Derby County, waar hij in zijn eerste jaar als hoofdtrainer een prima indruk maakte. Lampard is bij Chelsea de opvolger van Maurizio Sarri.

Chelsea stelt clubicoon Lampard aan als nieuwe trainer

De veertigjarige Lampard keert zo terug bij de club waar hij als speler grote successen kende. Tussen 2001 en 2014 speelde de voormalige middenvelder liefst 640 officiële wedstrijden voor Chelsea en won hij alles wat er maar te winnen viel. Lampard werd onder meer drie keer kampioen met Chelsea en pakte in 2012 ook de Champions League met The Blues.

In mei 2018 begon de Engelsman zijn trainerscarrière bij Derby. Met die club promoveerde hij afgelopen seizoen bijna naar de Premier League, maar in de finale van de play-offs was Aston Villa te sterk. Lampard had bij Derby nog een doorlopend contract tot medio 2021, maar dat is door Chelsea afgekocht. Phillip Cocu gaat hem opvolgen bij de Championship-club.

Trots
Lampard tekende tot medio 2021 op Stamford Bridge. 'Ik ben ongekend trots dat Chelsea mij heeft gevraagd om terug te keren in de rol van manager', meldt de oud-middenvelder in een statement. 'Iedereen kent mijn liefde voor deze club. Wij hebben een gezamenlijke geschiedenis. Ik ben hier om hard te werken en de club meer successen te bezorgen.'

Lampard kan aan de bak: door de transferban mag Chelsea deze zomer geen spelers aantrekken. Bovendien werd sterspeler Eden Hazard verkocht aan Real Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.