'Chelsea stelt Aubameyang en Barcelona voor dilemma'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang staat voor een belangrijke beslissing. Volgens Spaanse media heeft Chelsea serieuze belangstelling in de Gabonees en zou Barcelona wel mee willen werken aan een transfer.

'Chelsea stelt Aubameyang en Barcelona voor dilemma'
© Pro Shots

Arsenal verscheurde in januari het contract van Aubameyang, waardoor de aanvaller transfervrij een meerjarig contract kon tekenen in Camp Nou. Met 13 goals in zijn eerste 23 wedstrijden kende de 33-jarige spits vervolgens een bliksemstart in Catalonië. Toch haalde Barcelona met Robert Lewandowski deze zomer een nieuwe spits, waardoor voor Aubameyang een rol als tweede viool dreigt.

Volgens Spaanse media heeft Barcelona-trainer Xavi Hernández veel waardering voor de kwaliteiten van Aubameyang. Hij zou voor Memphis Depay in de pikorde staan en als tweede spits nog redelijk wat perspectief op speelminuten hebben. Barcelona is echter niet in de positie om een goed bod op de ervaren aanvaller af te wijzen.

© Pro Shots

Thomas Tuchel zou Aubameyang graag naar Chelsea willen halen. Het duo werkte succesvol samen bij Borussia Dortmund en Tuchel zit na het vertrek van onder anderen Romelu Lukaku en Timo Werner dringend verlegen om een nummer 9. De Spaanse kranten schrijven dat Barça iets meer dan twintig miljoen vraagt voor Aubameyang, op die manier zou de club in een half jaar tijd een enorme winst op de spits maken. Een vertrek van de Gabonees zou bovendien ruimte kunnen maken voor de komst van Bernardo Silva.

In Londen zou Auba volgens Relevo twee keer zoveel kunnen verdienen als zijn relatief bescheiden loon in Barcelona. De aanvaller staat zo voor een dilemma: hij is gelukkig in Barcelona en voelt het vertrouwen van Xavi, maar heeft bij Chelsea meer perspectief op een basisplaats en betere financiële voorwaarden.

Een vertrek van Aubameyang zou ook gevolgen kunnen hebben voor Memphis Depay. De Nederlander wordt deze week nadrukkelijk gelinkt aan Juventus, maar zijn situatie verandert uiteraard als één van zijn twee concurrenten vertrekt.

Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.