Chelsea spekt River Plate-kas: historische vergoeding na transfer Fernández

Reacties

De recordtransfer van Enzo Fernández naar Chelsea betekent goed nieuws voor zijn ex-werkgever River Plate. De Argentijnse club ontvangt een riant deel van de transfersom (121 miljoen euro) en noteert een nieuw clubrecord.

Chelsea spekt River Plate-kas: historische vergoeding na transfer Fernández
© Pro Shots

Chelsea en Benfica bereikten dinsdag een akkoord over een overstap van wereldkampioen Fernández, die de duurste speler ooit werd in een wintertransferwindow. Volgens Argentijnse media gaat bijna een derde van de transfersom naar River Plate: 41 miljoen euro.

Dat is een recordbedrag voor de club uit Buenos Aires. Tot dinsdag was Javier Saviola de speler die het meeste geld opbracht voor River Plate. In 2001 ging de aanvaller, die later ook nog uitkwam voor onder andere Real Madrid, voor 35 miljoen euro naar Barcelona.

Fernández, die op het WK in Qatar werd uitgeroepen tot grootste talent van het WK, maakte in juli vorig jaar voor zo'n tien miljoen de overstap van River Plate naar Benfica. Dat bedrag kon door bonussen nog oplopen tot achttien miljoen euro. De 22-jarige middenvelder heeft bij Chelsea een contract ondertekend tot medio 2031.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.