Chelsea overtreft alle Premier League-clubs en staat voor Europees dilemma

Reacties

Chelsea was in de afgelopen transferwindow veruit de meeste bedrijvige Premier League-club op de markt en moet voor de Champions League-wedstrijden tegen Borussia Dortmund direct een aantal nieuwe aanwinsten teleurstellen.

Chelsea overtreft alle Premier League-clubs en staat voor Europees dilemma
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Chelsea rondde dinsdagavond laat de langverwachte recorddeal af met Benfica over de overgang van Enzo Fernández. De Argentijnse middenvelder maakt voor 121 miljoen euro de overstap naar Stamford Bridge en is daarmee de duurste speler ooit in een wintertransferwindow.

De uitgaven van Chelsea in de afgelopen transferperiode komen hiermee op liefst 329 miljoen euro. The Blues hebben in januari meer geld uitgegeven aan nieuwe spelers dan alle andere Premier League-clubs bij elkaar. Southampton komt in de hoogste Engelse competitie op de tweede plaats qua uitgaven in de afgelopen transferwindow: ruim 63 miljoen euro.

Chelsea zal wel direct een aantal nieuwe aanwinsten moeten teleurstellen. De Londenaren mogen maar drie versterkingen inschrijven voor de hervatting van de Champions League-campagne. Dat houdt in dat vier nieuwelingen buiten de boot vallen: het gaat om Fernández, Mykhaylo Mudryk, Benoît Badiashile, Noni Madueke, Andrey Santos, David Datro Fofana en João Félix. De achtste aanwinst, Malo Gusto is na zijn overstap van Olympique Lyonnais weer verhuurd aan de Franse club en maakt het seizoen af in Lyon.

Chelsea, nu tiende in de Premier League, speelt op 15 februari de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League in het Signal Iduna Park tegen Borussia Dortmund. The Blues gaan zaterdag in de Premier League op bezoek bij West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.