Chelsea schrijft Premier League-geschiedenis met late derbyzege

Reacties

Door doelpunten in blessuretijd van Conor Gallagher en Enzo Fernández won Chelsea maandagavond van Crystal Palace. Met die derbyzege hebben de blauwhemden geschiedenis geschreven: het was de dertiende overwinning in de Premier League op rij tegen een specifieke tegenstander.

Chelsea schrijft Premier League-geschiedenis met late derbyzege
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 3
Chelsea
Chelsea

In 2018 ging Chelsea in Zuid-Londen met 1-0 onderuit, dat was overigens het debuut van Roy Hodgson in de dug-out van Palace. Sindsdien werden alle competitiewedstrijden tegen de stadgenoot gewonnen door The Blues, dertien stuks inmiddels. En dat is nu een gedeeld record in de Premier League, als het gaat om zeges tegen specifieke tegenstanders. Manchester City heeft twee van die reeksen lopen: tegen West Bromwich Albion (al is die sinds 2018 niet uitgebreid omdat The Baggies degradeerden) en tegen AFC Bournemouth, die is nog wel actief.

Op 24 februari is het overigens Bournemouth - Man City, dan kan het team van Pep Guardiola dit record helemaal voor zichzelf opeisen. Ook Manchester United haalde eens dertien op rij, tegen Wigan Athletic. Die reeks sneuvelde in april 2012, en die avond in het DW Stadium bleek uiteindelijk funest voor het team van Sir Alex Ferguson in de titelrace. Die liep af met Sergio Agüero's wereldberoemde doelpunt voor de blauwe buurman.

Terug naar Chelsea. Die ploeg won dus in blessuretijd op het veld van Crystal Palace, door een doelpunt van Gallagher. En dat was de eerste winnende goal van een Chelsea-speler na het verstrijken van de reguliere speeltijd sinds… een doelpunt van Gallagher op het veld van Crystal Palace, in oktober 2022. De middenvelder tart zo opnieuw de club waar hij doorbrak in de Premier League, als huurling van Chelsea.

Dit artikel bevatte aanvankelijk enkele onjuistheden. Deze zijn inmiddels aangepast.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.