Chelsea presenteert Sarri als opvolger van Conte

Reacties

Maurizio Sarri is de nieuwe manager van Chelsea. De 59-jarige Italiaan is aangesteld als de opvolger van landgenoot Antonio Conte, die vrijdag op straat werd gezet. Sarri tekent een contract voor drie seizoenen.

Chelsea presenteert Sarri als opvolger van Conte

'Dit is een mooie nieuwe periode in mijn loopbaan', zegt Sarri op de clubsite van Chelsea. 'Ik ben blij om hier te zijn en kijk ernaar uit om te beginnen en de spelers te ontmoeten. Ik hoop dat ik de fans attractief voetbal kan voorschotelen met uiteindelijk ook prijzen, want dat is wat deze club verdient.'

Sarri was de afgelopen drie seizoenen trainer van Napoli. Die club leidde hij achtereenvolgens naar de tweede, derde en tweede plaats in de Serie A. Chelsea-directeur Marina Granovskaia is uiteraard verheugd met de komst van Sarri. 'Zijn Napoli speelde het meest opwindende voetbal in Europa. Het team imponeerde vanwege de aanvallende instelling en de dynamiek van de spelers. Met zijn manier van coachen verbeterde hij de spelers die hij tot zijn beschikking had.'

Op 23 mei maakte Napoli al bekend afscheid te nemen van Sarri. Carlo Ancelotti werd gepresenteerd als zijn opvolger. Het contract met Sarri werd officieel pas zaterdagochtend ontbonden, vlak daarna maakte Chelsea zijn komst bekend.

Chelsea werd het afgelopen seizoen vijfde en speelt komend jaar daardoor niet in de Champions League, maar in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.