Ancelotti wil missie van Sarri voltooien bij Napoli

Reacties

Carlo Ancelotti werd woensdagavond gepresenteerd als nieuwe trainer van Napoli. De 58-jarige Italiaan heeft grote ambities met de nummer twee van de Serie A.

Ancelotti wil missie van Sarri voltooien bij Napoli

'Na een groot aantal aanbiedingen van clubs uit Europa en Azië en de Italiaanse nationale bond heeft Ancelotti voor Napoli gekozen, een prachtige en spannende uitdaging', luidt een statement op de website van de oefenmeester, die in Italië, Frankrijk, Engeland en Duitsland kampioen werd.

Na landstitels met AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Bayern München en onder meer drie Champions Leauge-trofeeën met Milan en Real is Ancelotti nu door Napoli aangesteld om de ploeg naar het eerste kampioenschap sinds 1990 te leiden. Die missie werd ingezet door voorganger Maurizio Sarri, die het afgelopen seizoen erg dichtbij kwam, maar uiteindelijk toch moest capituleren aan Juventus.

'Ancelotti heeft voor drie seizoenen getekend en de uitdaging is om Napoli weer naar de eerste plek te leiden. In het midden van zijn missie vertrouwt Napoli op Ancelotti om de kwaliteit te verbeteren en ze naar de eerste landstitel in 28 jaar te brengen. Geen makkelijk doel, want Napoli is pas twee keer kampioen geworden in de 92-jarige clubhistorie.'

De 58-jarige Ancelotti lijkt, sinds zijn vertrek bij Bayern München in september, vooral blij om weer aan de slag te gaan. 'Ik ben zeer gelukkig met mijn terugkeer in Italië. Ik wil president Aurelio De Laurentiis bedanken voor het vertrouwen. Ik ga hard werken om mijn gestelde doelen te behalen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.