Chelsea-pechvogel neemt teleurgesteld afscheid en zegt sorry tegen fans

Reacties

Danny Drinkwater neemt na vijf jaar afscheid bij Chelsea. De 32-jarige middenvelder kwam in de zomer van 2017 met hoge verwachtingen binnen bij de Londense club, maar zijn verblijf op Stamford Bridge liep uit op een grote teleurstelling. Dat erkende Drinkwater in een uitgebreid bericht op Instagram.

Chelsea-pechvogel neemt teleurgesteld afscheid en zegt sorry tegen fans

Drinkwater doorliep de jeugdopleiding van Manchester United en stapte in 2012 over naar Leicester City. Daar brak hij door en maakte hij deel uit van het team dat in 2016 de voetbalwereld compleet verraste door kampioen van Engeland te worden. Ruim een jaar later volgde een transfer naar Chelsea, dat 38 miljoen euro over had om de middenvelder over te nemen.

De laatste officiële wedstrijd die Drinkwater speelde in het shirt van Chelsea dateert van augustus 2018. Door aanhoudend blessureleed kwam hij maar weinig in actie voor de Londenaren, die hem verhuurden aan Burnley, Aston Villa, Kasimpasa en dit seizoen aan Reading. In totaal speelde de middenvelder slechts 23 wedstrijden voor Chelsea, dat in feite ruim 1,6 miljoen euro per wedstrijd betaalde voor Drinkwater.

'Mijn tijd bij Chelsea komt ten einde', schreef Drinkwater donderdag op Instagram. 'Het voelt vreemd om dit te schrijven. Ik, de club en de fans zijn enorm teleurgesteld in hoe deze periode is verlopen, daar bestaat geen twijfel over. Blessures, de manier waarop ik ben behandeld, fouten die ik heb gemaakt, allerlei zaken op het veld en het gebrek aan speeltijd. De lijst met excuses is eindeloos, maar ik wil en kan niet veranderen wat er is gebeurd.'

Drinkwater wilde ook de positieve zaken benoemen. 'Ik heb met geweldige spelers gespeeld en onder fantastische manager gewerkt. Ik heb prachtige mensen ontmoet en gewoond op mooie plekken. Voetbal is een fantastische sport, maar deze transfer is voor beide partijen misgegaan. Zo zwart en wit moeten we het zien. Ik wil sorry zeggen tegen de fans. Ik had graag gewild dat jullie me op mijn best hadden kunnen zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.