Chelsea op zijn hoede voor Ajax: 'Had niet veel zwaarder gekund'

Reacties

Uit de loting voor de Champions League bij de vrouwen is dinsdag gebleken dat Ajax en Chelsea het in de kwartfinales tegen elkaar gaan opnemen. De trainers van beide ploegen hebben veel respect voor elkaar, zo bleek.

Chelsea op zijn hoede voor Ajax: 'Had niet veel zwaarder gekund'
© Pro Shots

Emma Hayes, eindverantwoordelijke bij Chelsea, denkt niet dat haar ploeg het slechter had kunnen treffen. 'Zij zijn echt heel goed, ik heb ze zien spelen. Een geweldige jonge groep die echt verdient om hier te staan. Veel zwaarder hadden we het in de kwartfinale niet kunnen treffen. We moeten onze ervaring gebruiken. Als je nu al over Barcelona begint, is dat omdat je Ajax nog nooit hebt zien spelen', besloot Hayes op haar persconferentie, doelend op de halve finales, waarin Barcelona vermoedelijk de tegenstander wordt van de winnaar van dit tweeluik.

Suzanne Bakker, de trainer van Ajax, heeft er heel veel zin in. 'Ik weet dat ze bovenaan staan in de competitie. Ze hebben veel grote speelsters met een aanzienlijk aantal wedstrijden achter hun naam. Het Engelse voetbal heeft een hoge intensiteit en is fysiek, op tactisch gebied denk ik dat we prima mee kunnen. Fantastisch om op Stamford Bridge te mogen spelen', aldus Bakker, die in gesprek met de clubwebsite uitspreekt dat ze haar ploeg niet kansloos acht.

'We hebben in de poulefase bewezen dat we kunnen verrassen tegen topploegen. Ik hoop dat dit de komende twee wedstrijden ook het geval is.' De heenwedstrijd in Amsterdam is op 19 maart, acht dagen later valt de beslissing in Londen. De winnaar speelt in de halve finale tegen SK Brann of Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax Vrouwen
Meer over Ajax Vrouwen
Meer UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024
Meer over UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.