Chelsea ontslaat Conte en maakt weg vrij voor Sarri

Reacties

Antonio Conte is niet langer de manager van Chelsea. De Londense club heeft besloten de coach per direct op straat te zetten vanwege het teleurstellende vorige seizoen. Maurizio Sarri wordt zeer waarschijnlijk zijn opvolger.

Chelsea ontslaat Conte en maakt weg vrij voor Sarri

Chelsea begon vorig seizoen als kampioen van Engeland, maar deed vervolgens eigenlijk geen moment mee om de titel. Uiteindelijk werd de club zelfs vijfde, waardoor deelname aan de Champions League werd misgelopen. Zoals verschillende media donderdag al meldden en Cesc Fabregas verklapte op Twitter heeft het de clubleiding doen besluiten om afscheid te nemen van de Italiaan.

Chelsea stelde Conte in de zomer van 2016 aan als manager, nadat Guus Hiddink de honneurs had waargenomen sinds het onslag van José Mourinho in december 2015. De samenwerking was aanvankelijk een groot succes. In een vernieuwend systeem met drie verdedigers en mee opkomende backs kroonde Chelsea zich overtuigend tot kampioen van Engeland.

'Maurizio Sarri moet Chelsea sexy maken'

Na dat seizoen begonnen de eerste scheurtjes te ontstaan. Clubtopscorer Diego Costa kreeg via een sms van Conte te horen dat hij geen toekomst meer had op Stamford Bridge en na een lange soap keerde de Spaans international terug naar Atlético Madrid. Zijn opvolger, de voor 66 miljoen euro aangetrokken Álvaro Morata, heeft met 15 goals in 48 duels nog niet veel indruk gemaakt.

Bovendien liet Conte zich meerdere malen negatief uit over het transferbeleid van Chelsea. Hij vond dat de club te weinig investeerde in nieuwe spelers en vaak achter de feiten aanliep, waardoor spelers naar andere clubs vertrokken. Dat zorgde voor een gespannen relatie tussen Conte en de leiding, die nu definitief gebarsten is, hoewel Conte nog wel aan de voorbereiding op 2018/19 was begonnen.

De opvolger van Conte wordt zeer waarschijnlijk de 59-jarige Sarri. Hij vertrok op 23 mei bij Napoli, waar kort daarna Carlo Ancelotti als opvolger werd aangesteld. De naam van Sarri viel al vaker bij Chelsea, maar volgens Italiaanse media waren er problemen met het afkopen van het contract van de Italiaanse trainer bij Napoli. Nu Conte is ontslagen, lijkt het wachten op de officiële bevestiging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.