Chelsea onder vergrootglas na grote uittocht naar Saoedi-Arabië

Reacties

Chelsea spendeerde het afgelopen jaar gulzig op de transfermarkt. Na de overname door de Amerikaan Todd Boehly werden honderden miljoenen uitgegeven. Dat gebeurde pas nadat de Premier League de garantie kreeg dat er geen geldstromen uit Saoedi-Arabië aan de club verbonden waren. 

Chelsea onder vergrootglas na grote uittocht naar Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Volgens The Telegraph moest Boehly aan kunnen tonen dat hij niet gelieerd was aan het land. Na zijn entree kocht hij er lustig op los, maar wel pas nadat de FA zeker wist dat er geen Saoedische geldstromen verantwoordelijk waren voor het aankoopbeleid. Inmiddels leek dat anders, omdat de Saoedische Public Investment Fund (PIF) flink investeerde in Clearlake Capital. Dat bedrijf bezit het meerderheidsaandeel van Chelsea.

Toch meldt het Britse medium dat Chelsea opnieuw garanties heeft kunnen geven aan de Britse voetbalbond. De club heeft kunnen aantonen dat er geen Saoedische invloeden op het beleid van de topclub zijn. Dit gebeurde nadat er vragen gesteld werden, omdat naar buiten kwam dat Boehly gebruik hoopte te maken van de banden met de investeringsgroep om af te komen van een groep spelers die zwaar op de salarishuishouding drukte.

Chelsea kwam afgelopen week in het nieuws, omdat de club een grote hoeveelheid spelers wilde lozen. Middenvelder N’Golo Kanté vertrok al naar Saoedi-Arabië en tekende een lucratief contract bij Al-Ittihad. Ook Hakim Ziyech, Edouard Mendy en Kalidou Koulibaly lijken op weg naar dezelfde competitie. De afgelopen seizoen aan Bayer Leverkusen verhuurde Callum Hudson-Odoi is eveneens op weg naar Saoedi-Arabië.

Daarmee is de koek nog niet op. Boehly, afgelopen week zelf nog aanwezig in het land, wil nog veel meer spelers slijten. Vanwege de massale interesse uit Saoedi-Arabië en de snelle wijze van handelen kwamen er vragen vanuit de Premier League. Zeker omdat Chelsea er zo’n baat bij heeft om snel geld te verdienen. De Londenaren willen dertien spelers slijten en verliezen daarmee tweeënhalf miljoen euro per week aan salariskosten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.