Chelsea ondanks verlies bij laatste vier Europa League

Ondanks een nederlaag heeft Chelsea de halve finales van de Europa League bereikt. Rubin Kazan was met 3-2 te sterk, maar doordat er in Londen door de Russische ploeg met 3-1 was verloren, heeft Chelsea een ticket voor de laatste vier bemachtigd.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud of Rubin Kazan zat al in een penibele situatie. Met een prachtige pass stuurde Frank Lampard spits Fernando Torres de diepte in. Hij rondde het even fraai af met een trefzeker lobje.

Vervolgens nam Chelsea gas terug. Raar was dat niet, aangezien Rubin Kazan drie keer moest scoren om de wedstrijd te laten verlengen. Daardoor kreeg de thuisploeg de kans om het initiatief te nemen, maar deed daar niet veel mee.

Pas in de 51ste minuut was Rubin Kazan trefzeker. Met een trefzekere kopbal trok Iván Marcano de stand gelijk. Lang mochten de Russen niet hopen op een stunt, aangezien negen minuten later de bal alweer aan de andere kant van het veld in het net lag.

Een knap een-tweetje tussen Victor Moses en Ramires werd door de eerstgenoemde mooi in de bovenhoek geschoten, waardoor The Blues weer aan de leiding gingen. Waar Chelsea de eerste voorsprong nog lang volhield, was de reactie van Rubin Kazan ditmaal sterker.

Een slap defensief optreden van de bezoekers, waar Nathan Aké - die in de basis begon - niet scherp leek en doelman Petr Cech ook niet vrijuit ging, zorgde ervoor dat Gökdeniz Karadeniz met een kopbal de stand op 2-2 zette.

Een kwartier voor tijd was Rubin Kazan de betere ploeg en kwam het ook verdiend op voorsprong. Een verzilverde strafschop van Bebras Natcho zorgde nog voor kansen om te stunten, maar Chelsea speelde het duel koelbloedig uit. Daardoor hebben de Londenaren zich geplaatst voor de halve finales van de Europa League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.