Chelsea na dreun in slotfase potentiële tegenstander voor Ajax

Reacties

Chelsea lag op koers om Groep H in de Champions League te winnen, maar verspeelde woensdag in de absolute slotfase punten tegen Zenit Sint-Petersburg en werd gepasseerd door Juventus. Daardoor is Chelsea nu een van de mogelijke tegenstanders van Ajax in de achtste finales.

Chelsea na dreun in slotfase potentiële tegenstander voor Ajax
© Pro Shots
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg
3 - 3
Chelsea
Chelsea

Een koppeling aan Chelsea zou voor Ajax een kans op sportieve revanche betekenen. De Amsterdammers troffen de huidige Champions League-houder in het seizoen 2019/20 in de groepsfase en verloren toen de thuiswedstrijd (0-1), waarna de uitwedstrijd in een memorabel 4-4 gelijkspel eindigde. Ajax slaagde er hierna niet in om door te stoten naar de knock-outfase.

De ploeg van Erik ten Hag gaat dit seizoen wel verder in de Champions League en stuit, als winnaar van Groep C, op een nummer twee uit een andere poule. Vaststaat dat Ajax in elk geval niet uit zal komen tegen Sporting Portugal: confrontaties met poulegenoten zijn uitgesloten in de achtste finale.

Vooralsnog staan vier van de zeven mogelijke tegenstanders van Ajax vast. Naast Chelsea zijn dat Paris Saint-Germain, Atlético Madrid en Internazionale. De andere drie potentiële opponenten worden later deze woensdagavond bekend. De loting voor de achtste finales is komende maandag.

De kans dat Ajax op Chelsea stuit, is vrij behoorlijk:

Overzicht achtstefinalisten CL:

Groep Nummer 1 Nummer 2
A Manchester City Paris Saint-Germain
B Liverpool Atlético Madrid
C Ajax Sporting Portugal
D Real Madrid Internazionale
E Bayern München
F Manchester United
G
H Juventus Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.