Chelsea loopt averij op tijdens bezoek aan West Ham

Chelsea heeft slechts ten dele kunnen profiteren van de nederlaag van Manchester United tegen Fulham. Everton riep de zegereeks van Birmingham City een halt toe.

West Ham United-Chelsea 1-1Chelsea had de kans om uit lopen naar een voorsprong van zes punten. West Ham United gaf zich echter niet gewonnen in de Londense derby. The Hammers speelden met veel strijd en passie en dat was voldoende voor een punt.

De thuisclub kwam op slag van rust op voorsprong. Ashley Cole veroorzaakte een strafschop en Alessandro Diamanti schoot West Ham naar een 1-0 voorsprong. In de tweede helft schroefde Chelsea de druk op. De koploper kwam echter niet verder dan de gelijkmaker.

Bij het doelpunt speelde scheidsrechter Mike Dean een hoofdrol. Hij kende een strafschop toe aan Chelsea en liet Frank Lampard liefst drie keer aanleggen. Bij de eerste twee pogingen van de middenvelder liep een aantal spelers van West Ham te vroeg in. Lampard toonde zich een koele kikker door alle drie keer raak te schieten: 1-1.

In de slotfase kreeg West Ham op de counter de beste kansen en had Chelsea zelfs nog kunnen verliezen. Door het gelijkspel staan The Blues nu vier punten los van Manchester United. Everton-Birmingham City 1-1Voor Birmingham City kwam er tegen Everton een einde aan een zegereeks. De ploeg had de vijf voorgaande duels gewonnen, maar bleef in Liverpool steken op een gelijkspel. Daar mochten de gasten overigens niet over mopperen, want Everton was de betere ploeg. Diniyar Bilyaletdinov bekroonde het beginoffensief van de thuisclub met de openingstreffer.

Sebastian Larsson nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Birmingham stijgt daardoor naar de zevende plaats in de Premier League. Het tobbende Everton moet zich tevreden stellen met de vijftiende plaats. The Toffees hebben slechts een marge van twee punten tot de degradatieplaatsen.