Chelsea lijdt gezichtsverlies met kaartenregen bij QPR

Bij een overwinning op Queens Park Rangers zou Chelsea naar de tweede positie in de Premier League stijgen. The Blues faalden echter op bezoek bij de Londense stadgenoot: 1-0.

Nog voor rust stond Chelsea niet alleen met 1-0 achter, ook moest de ploeg van André Villas-Boas na veertig minuten met negen man verder. Het doelpunt viel al in de tiende minuut. Een overtreding van David Luiz op Heidar Helguson werd bestraft met een strafschop die de IJslander zelf benutte.

Het werd voor Chelsea lastig om de promovendus te verslaan na de rode kaart van José Bosingwa op Shaun Wright-Philips. De Portugees haalde de doorgebroken speler van QPR onderuit. Nog geen tien minuten later werd ook aan Didier Drogba de rode kaart getoond.

Ondanks een flinke numerieke minderheid bleef Chelsea de ploeg die het spel bepaalde. Een goed keepende Paddy Kenny en het gebrek aan scherpte bij de bezoekers zorgden voor de drie punten voor QPR. In het duel ontvingen liefst negen Chelsea-spelers een kaart.

QPR staat na de overwinning op de respectabele tiende plaats. Chelsea blijft derde, met zes punten minder dan koploper Manchester City. Foto: VI Images