Chelsea-legende Petr Cech (38) maakt rentree als doelman

Reacties

Petr Cech blaast zijn spelerscarrière maandagavond nieuw leven in. De 38-jarige Tsjech staat onder de lat bij de competitiewedstrijd van Chelsea Onder-23 tegen de leeftijdsgenoten van Tottenham Hotspur.

Chelsea-legende Petr Cech (38) maakt rentree als doelman
© Pro Shots

Van 2004 tot 2015 speelde Cech in totaal liefst 494 officiële wedstrijden voor Chelsea, waar hij alles won wat er te winnen viel. Na de komst van Thibaut Courtois maakte de routinier de overstap naar Arsenal, waar hij de laatste vier jaar van zijn spelerscarrière volmaakte. In de zomer van 2019 hing hij zijn keepershandschoenen aan de wilgen.

Cech keerde terug bij Chelsea in de functie van adviseur. Zo speelde hij bijvoorbeeld een belangrijke rol in de komst van keeper Edouard Mendy, die net als Cech bij Stade Rennes speelde. Ondertussen bleef de oud-doelman zelf opvallend fit. Zo schitterde hij bijvoorbeeld als invaldoelman in een ijshockey-wedstrijd.

In oktober besloot Chelsea hem in te schrijven voor de Premier League, in principe als vijfde optie onder de lat. 'Dat hij nu op onze spelerslijst staat, is geen actie uit romantiek. We verwachten niet dat we hem in hoeven te zetten. Maar als we toch in een crisis terechtkomen, dan is er niemand beter om op te stellen dan Petr. Hij is nog altijd topfit en is eigenlijk te vroeg gestopt', zei manager Frank Lampard daar toen over.

'Het zou erg onprofessioneel zijn om dit te doen als ik niet op Premier League-niveau zou zijn, maar dat is niet hoe we hier werken. Ik weet dat ik er honderd procent klaar voor ben als het team me nodig heeft. Ik heb een jaar rust gehad en dat heeft me energie gegeven. Na twintig jaar voetballen is mijn lichaam helemaal hersteld, ik ben fit. Als de omstandigheden erom vragen, zal ik er staan', zei Cech onlangs in gesprek met Telefoot.

Maandagavond maakt Cech dus zijn rentree bij het beloftenelftal. De 38-jarige doelman staat in de basis bij Chelsea Onder-23, dat bij een zege op Tottenham de koppositie kan pakken in de Premier League 2. Teams in die competitie mogen drie dispensatiespelers opstellen, vandaar dat ook Danny Drinkwater kan meespelen.

Cech zou dus ook zijn rentree in de Premier League mogen maken, maar de kans dat het zover komt, lijkt niet zo groot. Met Mendy en Kepa Arrizabalaga heeft Lampard de beschikking over twee doelmannen die samen meer dan honderd miljoen euro kostten. Willy Caballero, die overigens een jaar ouder is dan Cech, is normaal gesproken de derde doelman, Karlo Ziger (19) is de vierde optie.

Ziger zit in de zogenaamde corona-bubbel van het eerste elftal en dus wilde Chelsea hem liever niet opstellen bij het beloftenteam. Lucas Bergström en Sami Tlemcani, de andere twee doelmannen van Chelsea Onder-23 kwamen dit weekend uit voor jongere lichtingen. Vandaar dat er een beroep werd gedaan op Cech.

Update
Chelsea kwam met 0-2 achter, maar won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Cech had een wat roestig begin, met zijn eerste balcontact schoot hij de bal over zijn eigen achterlijn. De man met de meeste clean sheets in de historie van de Premier League moest vervolgens twee keer vissen, maar herpakte zich en zag zijn ploeg uiteindelijk dus een knappe zege boeken en daarmee de koppositie grijpen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.