'Chef openingsgoal' Malen houdt PSV op koers voor tweede plek

Reacties

PSV heeft de tweede plek in de Eredivisie zondagavond weer overgenomen van AZ. Donyell Malen was wederom belangrijk tegen Willem II en leidde de Eindhovenaren zo naar de vierde zege in de laatste vijf competitieduels. 

'Chef openingsgoal' Malen houdt PSV op koers voor tweede plek
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 2
PSV
PSV

PSV begon in ongebruikelijke samenstelling aan het duel in Tilburg. Behalve Mo Ihattaren ontbrak namelijk ook de niet fitte Mario Götze. Op het laatste moment haakte Eran Zahavi bovendien af, omdat er bij hem thuis was ingebroken. Maar ook zonder de Duitse spelmaker en de Israëlische goalgetter, en met Marco van Ginkel, kende de ploeg van Roger Schmidt weinig problemen met Willem II.

De ploeg van Zeljko Petrovic had zichzelf met een overwinning een goede dienst kunnen bewijzen in de strijd tegen degradatie, maar kon geen vuist maken. Een nieuwe uitglijder zoals vorige week tegen SC Heerenveen (2-2) bleef PSV daardoor bespaard. En zoals wel vaker was het Malen die zijn ploeg op het goede spoor zette. De aanvaller opende voor de zevende keer dit Eredivisie-seizoen de score.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nadat de in de basis gestarte Noni Madueke in de 21ste minuut nog de paal had geraakt met een schot van afstand, had Malen zes minuten later wel succes met een diagonaal schot in de verre hoek. De clubtopscorer (achttien goals) profiteerde optimaal van het werk van de snelle Yorbe Vertessen, die drie verdedigers van Willem II bezighield alvorens hij werd geblokt en de bal bij Malen kwam.

Het resulteerde in een verdiende voorsprong bij rust, die PSV vlak na de hervatting verder uitbouwde. Philipp Max slingerde de bal na een vrije trap hoog voor het doel, waar Denzel Dumfries zijn hoofd tegen de voorzet zette. Via Derrick Köhn verdween de bal tegen de Tilburgse touwen. Tien minuten later was Cody Gakpo dicht bij de 0-3, maar zijn harde schot spatte uiteen op de vuisten van Arijanet Muric.

Willem II kon daar ook na rust weinig tegenover stellen. Bij een harde voorzet van Köhn was het even oppassen geblazen voor PSV, maar Kwasi Wriedt kwam net tekort. En dus boekten de Eindhovenaren een reguliere zege en nemen ze de tweede plaats - goed voor de Champions League-voorronde - weer over van AZ. Willem II moet naar onderen blijven kijken en treft donderdag ADO Den Haag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Willem II Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.